BLIŽI SE JESEN

Znate li kako bi vaša beauty rutina trebala izgledati sada kada stižu hladniji dani?

28.08.2020 u 06:35

Bionic
Reading

Jesen će stići i prije nego što mislimo, a s njom stižu i hladniji dani te određene neželjene posljedice. Naša koža bit će osjetljivija nego prije, što zbog suhog zraka kada se upale radijatori, što zbog hladnog zraka i vjetra, stoga je važno prilagoditi svakodnevnu beauty rutinu novim vremenskim uvjetima

Redovita i odgovarajuća njega kože iznimno je važna u svakoj dobi. Od najranijih dana važno je stvoriti beauty rutinu tijekom koje ćete svojoj koži lica podariti hidrataciju i nahraniti je kako bi ona ostala mladolika, zdrava, elastična i lijepa. S godinama sve više žena i muškaraca svjesnije je ovoga, pa je tržište ljepote doslovno buknulo u posljednjem desetljeću.

Uistinu je moguće pronaći ponešto za svakoga, no to ne znači da biste se trebali zauvijek držati istih proizvoda i ponavljati jednu te istu beauty rutinu. Svako godišnje doba nosi svoja pravila. Ljeti smo je njegovali vrlo laganim prozračnim serumima, kremama i losionima koji ne pružaju osjećaj težine, no dolaskom jeseni potrebe kože potpuno se mijenjaju.

Jesen donosi hladnije temperature i suh zrak, što automatski znači i više njege. Koža je u tim mjesecima češće suha i oštećena zahvaljujući suhom zraku koji stvaraju radijatori te vjetru i hladnom zraku kojem se izlažemo na otvorenom, zbog čega mnogi u tom razdoblju imaju problema s ekcemima, suhom kožom i svrbežom.

Kako biste izbjegli ove simptome, držite se pet pravila koja bi svatko od nas trebao uvrstiti u svoju beauty rutinu u jesenskim mjesecima.

Koristite bogatiju kremu za lice

Oprostite se od lagane hidratantne kreme bez ulja koju koristite cijelo ljeto. Vrijeme je za nešto jači hidrator. Predlažemo vam da posegnete za bogatom kremom s ceramidima - esencijalnim i zdravim masnim kiselinama koje se prirodno javljaju u koži, ali ih je potrebno nadopuniti tijekom hladnijih mjeseci. Ceramidi su najvažniji strukturni elementi koji čine zaštitnu kožnu barijeru. Gubitkom ceramida dolazi do isušivanja i starenja kože, a dobivaju se iz kvalitetnih biljnih ulja.

CeraVeova hidratantna krema, koja je također prepuna hijaluronske kiseline, odličan je odabir za suhu i vrlo suhu kožu, posebno ranjivu u hladnim danima. Dubinski hidratizira, obnavlja zaštitni sloj kože, jača njezinu prirodnu sposobnost zaštite i sprječava isušivanje.

Ne zaboravite koristiti losion za tijelo

U jesenskim danima mogli biste primijetiti kako vam je koža suha, osjetiti svrbež i iskusiti perutanje. To je zato što je u jesen mnogo manje vlage u zraku koja pomaže u hidrataciji kože. Najlakši način da kožu očuvate hidratiziranom i mekom od glave do pete je uz pomoć losiona za tijelo. OVDJE provjerite koji su najbolji losioni za suhu kožu.

Lakše s pilinzima

Kako zrak postaje hladniji, najbolje je odmaknuti se od sastojaka kao što su retinoidi - derivati vitamina A koji se često koriste u kremama protiv bora da potaknu obnovu stanica kože - te glikolne kiseline - osnovnog sastojka preparata za eksfolijaciju, odnosno uklanjanje mrtvih stanica kože. To su najčešće anti-age kreme i pilinzi koji mogu oštetiti gornji sloj kože i učiniti je ranjivijom na hladan zrak i vjetar.

Koristite masnije hidratantne kreme i barem jednom tjedno maske za lice koje će pomoći hidratizirati i nahraniti kožu.

Koristite suplemente

Nakon ljetnog razdoblja trebalo bi uslijediti razdoblje obnove kože u kojem ćemo popraviti sve što su uništili sunce i sol. Kožni antioksidanti doslovno se mogu iscrpiti tijekom izlaganja vrućinama i zato je, osim obnove kože izvana, potrebna obnova iznutra. Koristite dodatke prehrani koji će pomoći vašu kožu lica i tijela dovesti u red. Na tržištu postoje brojni dodaci koji pomažu obnoviti je, kao što je primjerice Aethern beauty program koji povećava hidrataciju i vraća joj sjaj.

Investirajte u ovlaživač prostora

Idealna relativna vlažnost zraka koju preporučuju liječnici iznosi od 40 do 60 posto, a u zatvorenom prostoru u hladnim danima ona pada ispod 30 posto. Otvaranje prozora neće pomoći, već upravo suprotno - zrak u prostoriji postaje čak suši. Što je veća razlika između vanjske i unutrašnje temperature zimi, suši je zrak u prostorijama.

Nedostatak vlage u prostoru u kojem boravite odrazit će se vrlo brzo i na vašu kožu koja će biti suha, umorna i beživotna. Pojačajte hidrataciju u domu uz pomoć ovlaživača prostora. Možete koristiti klasične keramičke ovlaživače koji se pune vodom i vješaju za radijator ili investirati u suvremene ovlaživače koji raspršuju vodenu paru.