KOJI POGLED!

Znate li izabrati idealnu maskaru?

23.01.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Obožavamo maskare jer u samo dva poteza otvaraju pogled, ali otkrit ćete da mogu mnogo više kad naučite trik-dva

Crna maskara najčešći je izbor žena jer podjednako uspješno naglašava oblik oka i ističe trepavice
Boje. Crna maskara najčešći je izbor žena jer podjednako uspješno naglašava oblik oka i ističe trepavice i kod plavuša i crnki. Ako se zaželite maskara u boji, poput onih iz linije Pupa Vamp! Mascara, imajte na umu da ljubičasta pristaje plavoj, zelenoj i kestenjastoj boji očiju, dok plave i zelene boje maskara laskaju smeđookima.

Volumen, uvijanje ili izduživanje. Prije kupnje odlučite što želite, naglasiti volumen i gustoću trepavica, uviti ih ili izdužiti. Osim samog imena, već vam i izgled 'čupave' i guste četkice govori je li riječ o voluminoznoj maskari, poput one iz linije Avon Color Trend Volume Mascara.

Uvijene trepavice cilj su nove maskare sa zaobljenom četkicom Manhattan Eyemazing Curves, dok rijetke 'dlačice' na tankoj četkici maskare Catrice Glamour Doll služe za izduživanje, ali i za volumen.

Vodootporna ili ne. Kako im i ime kaže, vodootporne maskare, poput one njemačkog brenda Essence MultiAction WaterProof, imaju formulu koju je teško ukloniti pa će vam trebati duže vremena, više sredstva za odstranjivanje i trljanja da je skinete. Koristite ih samo kad znate da biste mogli 'zasuziti'.

Kombinacija više vrsta. Ne morate se ograničiti samo na jednu vrstu maskare. Uvijač za trepavice upotrijebite na samom početku pa na donje i gornje trepavice nanesite maskaru za izduživanje. Zatim cik-cak pokretom na trepavice nanesite maskaru za volumen, recimo Givenchy Noir Couture, pazeći da ih ne slijepite. Višak grudica i eventualna 'zapetljanja' raščešljajte i uklonite prije nego što se maskara osuši.

Prije odlaska na počinak ne zaboravite potpuno skinuti maskaru, po mogućnosti dvofaznim odstranjivačem za osjetljivo područje oko očiju.