KNJIGA DOSTUPNA SVIMA

Znanje donosi pet novih zanimljivih naslova za svibanj

02.05.2013 u 14:34

Bionic
Reading

Novo, 36. kolo popularne biblioteke Knjiga dostupna svima (KDS) izdavačke kuće Znanje posebno će razveseliti ljubitelje trilera koje očekuju novi naslov iz ciklusa o Jacku Reacheru, svjetski poznatog i nagrađivanog autora Lee Childa, izvrstan književni triler Zločin u židovskoj četvrti argentinskog pisca Ernesta Malloa, i fantastičan roman s primjesama drame i trilera Tigrovi za crvena vremena. Fanove ljubavnog romana razveselit će prekrasna ljubavna priča Cvijeće u oluji autorice Laure Kinsale.

Prvi čovjek Rima – Put Časti (The First Man in Rome, 1990.). Colleen McCullough (Wellington, 1937.) australska je književnica poznata po svjetskoj uspješnici Ptice umiru pjevajući (1986.).
Put slave nastavak je čudesne sage o možda najintrigantnijem razdoblju ljudske povijesti i univerzalna priča o ljudskoj pohlepi, hrabrosti i ljubavi. Gaj Marije i Kornelije Sula, napokon kao konzul i senator, predvode vojni pohod na lukavog numidskog kralja Jugurtu. Prevrtljivi i razuzdani afrički kraljevi, lijepe i tajanstvene orijentalne proročice, samo su neki od mnoštva neobičnih ljudi koje susreću na toj odiseji. Od pustinjskih oaza i neosvojivih planinskih utvrda pa sve do krvavih bitaka protiv Jugurtine strašne konjice, oni kroče svojim putem slave. Istodobno, rimskim provincijama prijeti najezda Germana te Rim onamo šalje veličanstvenu vojsku...
Cijena: 29,90 kn

Zločin u židovskoj četvrti (La aguja en el pajar, 2006.). Ernesto Mallo (1948.) argentinski je pisac, novinar, kolumnist i esejist. Njegov prvijenac Zločin u židovskoj četvrti (Crimen en el barrio del Once, 2006.) prvi je dio trilogije o policijskom inspektoru Lascanu, po kojem je u Argentini već snimljen i film.
Policijski inspektor Lascano, neutješan nakon smrti voljene supruge, potpuno se predaje poslu. To je jedini način da preživi u gradu i zemlji u kojoj vladaju nasilje i kaos. Riječ je o Buenos Airesu 1979., vremenu kada vojna hunta u Argentini muči, ubija i netragom uklanja svakoga koga smatra disidentom. Noćni rafali, korupcija u policiji i antisemitizam dio su svakodnevnog života kad Lascano počinje istragu o naoko rutinskom umorstvu. Istodobno susreće mladu disidenticu Evu čija je sličnost s njegovom pokojnom ženom zapanjujuća...
Cijena: 24,90 kn

Cvijeće u oluji (Flowers from the storm, 2003.). Laura Kinsale višestruko je nagrađivana američka spisateljica ljubavnih romana.
Vojvoda od Jervaulxa briljantan je, prelijep i opasan. U njegovoj blizini dame se rumene, a neke od uzbuđenja padaju i u nesvijest. U svakom slučaju, nijedna mu nije rekla ne. Njegovi razuzdani dani prepuni rizika naprasno su prekinuti kada jedan dan prije dvoboja doživi moždani udar. U uvjerenju da će ostati trajno oštećen, njegova ga obitelj šalje u sanatorij. U Christanov život ondje ulazi Maddy Timms, mlada žena drugačija od svih koje je upoznao. Christianu je ona svjetlo u mraku, a on njoj čovjek zbog kojega će odreći svega u što je do tada vjerovala...
Cijena: 29,90 kn

Odredište pakao
(Die Trying, 2006.). Lee Child jedan je od vodećih svjetskih pisaca trilera. Njegovi romani redovito zauzimaju prva mjesta na ljestvicama najčitanijih knjiga i prevedeni su na više od 40 jezika.
Jack Reacher, bivši bojnik vojne policije koji luta Amerikom, zatekao se u krivo vrijeme na krivome mjestu. U jednom je trenu pritekao u pomoć zgodnoj mladoj ženi koja je pala na izlazu iz kemijske čistionice usred Chicaga, a već u drugom našao se s njom u ulozi taoca u nepoznatom kombiju s nepoznatim otmičarima na putu u pakao. On je bio posve slučajna žrtva, a cilj otmičara bila je ta mlada zgodna žena po imenu Holly Johnson, posebna agentica FBI-a i kći načelnika glavnog stožera. Pa ipak, igrom slučajnosti, jedino je Reacher bio u stanju spriječiti složen i smrtonosan plan otmičara, pripadnika paravojske iz Montane i njihova karizmatičnoga, genijalnoga, ali psihotičnog vođe. Lee Child sjajno opisuje akcijske prizore i psihološku borbu s otmičarima, zakulisne igre FBI-a, vojske i Bijele kuće, kao i mnoge neočekivane spletke u čiju je mrežu uvučen super junak suvremenog trilera – Jack Reacher.
Cijena: 29,90 kn

Tigrovi za crvena vremena (Tigers in red weather, 2012.). Liza Klaussmann rodila se u njujorškom Brooklynu i kao novinarka više je od deset godina pisala za The New York Times.
Nick i njezina sestrična, Helena, odrasle su zajedno, na ljetnoj žezi, na od sunca izblijedjelim pristaništima za čamce i uz ponoćne zabave začinjene džinom, na Martha's Vineyardu, na veličanstvenome starom obiteljskom imanju poznatome pod nazivom Tigrova kuća. Drugi je svjetski rat završio i čini se da se svijet jednostavno otvara i nudi, a dvije žene na pragu su "pravog života". Helenu očekuju Hollywood i brak, dok se Nick treba ponovno naći sa svojim mladim suprugom, Hughesom, koji se vraća iz rata. Na toj pozlaćenoj površini ubrzo se počinju ukazivati pukotine. Helenin suprug nije onakav kakvim se doimao, a Hughes se iz rata vratio rezerviran i hladan, prigušene unutarnje svjetlosti. Na pragu šezdesetih godina 20. stoljeća, ponovno u Tigrovoj kući, Nick i Helena – s djecom, Daisy i Edom – pokušavaju iznova steći taj osjećaj da su pred njima neograničene mogućnosti. Ali kada Daisy i Ed otkriju žrtvu okrutnog ubojstva, zbog tog se novog, nasilnog elementa sve počinje raspadati. Članovi obitelji ispadaju iz zacrtanih orbita, na površinu izlaze tajne i nakon toga u njihovu životu više ništa neće biti kao ranije. Fantastično ispričani sa stajališta pet likova, magično skladni i uz elemente napete mračne žudnje, Tigrovi za crvena vremena nezaboravan su prvijenac autorice iznimnih zapažanja i sposobnosti.
Cijena: 29,90 kn