IDEJE ZA UREĐENJE

Živite u malom prostoru? Zavirite u novu Ikeinu kolekciju koja nudi inovativna rješenja

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 06.08.2020 14:19
  • Objavljeno 06.08.2020 u 14:01
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ikea

Švedska Ikea najavila je dvije nove kolekcije posvećene kreativnim rješenjima koja se odnose posebno na manje stambene prostore

Riječ je o dvije zanimljive kolekcijama posvećenima ugodnijem životu i rješenjima koje će obiteljima pomoći što bolje iskoristiti svaki kutak doma - osobito onih s manjom kvadraturom.

  • +6
  • +3

Nova Ikeina kolekcija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ikea

Globalna pandemija zbog koronavirusa potpuno je promijenila životne navike te nas primorala provesti više vremena u svojim domovima. Sociolozi se slažu kako će i u godinama koje slijede, ova nesvakidašnja situacija itekako utjecati na živote svih nas.

Upravo je ta promjena, tzv. 'novo normalno' podrazumijeva između ostaloga i rad od kuće te mirniji životni lifestyle, nadahnula kreativce iz Ikee u osmišljavanju rješenja koja se mogu primijeniti u uređenju prostora. Ove kolekcije stižu kao odgovor na najnovije rezultate Ikea izvještaja 'Života kod kuće' u kojem je većina ispitanika izjavila da će se sve više posvetiti mirnijem ritmu života te da će nastojati iskoristiti sav potencijal svojih prostora.

Dok je kolekcija Råvaror dizajnirana za stvarnosti urbanog života, s predmetima koji male prostore brzo pretvaraju u pametne, Sammankopla spaja ulični stil Bangkoka s Ikea stručnim znanjem o uređenju doma. Kreirana je s tajlandskim modnim dizajnerima Greyhound Original, a inspirirana recikliranjem, ponovnom uporabom i kreativnim procesom prenamjene.

Nove kolekcije Ikee temelje se na važnosti multifunkcionalnosti i fleksibilnosti, a stižu u rujnu.

Uz nove kolekcije, Ikea nudi još rješenja uz koja možemo postići još bolji san i odmor, kao i uvesti zdravije i održivije prehrambene navike. To uključuje nove biljne okruglice Huvudroll, nove tekstile za krevet napravljene od 100 posto održivog pamuka, kao i nove sofe i krevete - poput Malma u sivoj boji ili Hauga.