ŽENSKA NOĆNA MORA

Živcirate li se zbog toga kako izgledate u bikiniju?

17.05.2013 u 06:38

Bionic
Reading

Ako ste već sada pod stresom zbog sezone kupaćih kostima, vrijeme je da stavite stvari u perspektivu. Je li ljeto doista samo vrijeme u kojemu morate izgledati savršeno ili je nešto više od toga?

Ljeto je na vratima i mnogi ljudi žele na brzinu smršavjeti i dovesti se u formu. Žene žele dobro izgledati u bikinijima pa su zapravo spremne na sve kako bi došle do cilja. Nažalost, put do cilja popločen je nezdravim odricanjima, ali i štetnim razmišljanjima. Ljeto je puno više od toga. To bi trebalo biti vrijeme zabave, opuštanja i uživanja. Donosimo vam pet podsjetnika koji će vam ukazati na to. Sjetite se ovih stvari kad se počnete živcirati kako ćete izgledati u bikiniju.

Ekstremne dijete nezdrave su i neučinkovite
Mnogo je popularnih dijeta koje su zapravo nezdrave. Izbacivanje određene vrste hrane ne vodi nikamo. Dijete koje se temelje na malom unosu kalorija najčešće nisu zdrave i zapravo ulaze u kategoriju loše i nezdrave prehrane. Ekstremne dijete vode do bolesti, poremećaja jedenja i psihičkih problema. Ako se želite dovesti u red, radije birajte redovitu tjelovježbu, a hranite se zdravo – puno žitarica, povrća, voća… Izbjegavajte bijeli šećer, bijelo brašno i prerađenu hranu. Neka vam to bude životni stil stalno, a ne samo uoči ljeta. To je jedini zdravi način do vitkosti.

Možete pronaći kupaći kostim koji će vam odgovarati
Tko kaže da svi morate nositi bikinije?! Upravo zbog raširenog vjerovanja da je bikini jedini kupaći kostim koji se računa, mnoge žene imaju prave noćne more prilikom kupovine kupaćeg kostima. Vrijeme je da se oslobodite takvog razmišljanja. Pronađite kupaći kostim koji vam odgovara – najvažnije je da vam bude udoban i da vi budete zadovoljni kako izgledate u njemu. Ako je to jednodijelni, u redu, neka bude jednodijelni. Izbacite iz glave slike super modela i budite zadovoljni svojim tijelom takvim kakvo jest. U kupaćem kostimu morate se osjećati slobodno, udobno i spremno za morske radosti.

Ljeto bi trebalo biti zabavno

Ljeto nije godišnje doba koje znači stres zbog izgleda tijela. To nije dio godine u kojemu se morate izgladnjivati i ostavljati dušu teretanama. Unatoč tomu što mnogi časopisi sugeriraju upravo sve navedeno, ljeto je zapravo vrijeme zabave. Uživajte u vanjskim aktivnostima, družite se s ljudima koje volite, putujte, nosite odjeću koja je udobna i ne sputava vas, lezite na plaži i čitajte omiljenu knjigu. Ukratko – veselite se jer život je prekratak!



Nitko nema 'tijelo za bikini'

Neki časopisu konstantno šalju poruku o savršenim glumicama i manekenkama čija su tijela stvorena za bikini. Normalne žene između redova zatim čitaju da to nisu njihova tijela. No ljepota dolazi u ranim oblicima. Ne nasjedajte na propagandu. Časopisi žive i zarađuju od takvih tekstova, ali to ne znači nužno da je to istina. Ljepotice na fotografijama retuširane su i čak ni one nemaju savršeno tijelo za bikini. Sretne žene vole svoja tijela, čak i ako su prevelika po mjerilima časopisa. Budite jedna od tih žena!

Bolje da ste psihički zdrave nego mršave
Dijeta i opsesivno razmišljanje o mršavljenju i kalorijama vrlo brzo može početi utjecati na mentalno zdravlje. Opsjednutost kilogramima i izgledom nije zdrava i zapravo vam krade energiju koju biste trebali trošiti na puno važnije životne stvari. Nemojte si dopustiti da vam konstantna razmišljanja o nedostacima na tijelu uzrokuju depresije. Uživajte u životu, uživajte u ljetnim danima, prestanite čitati stvari koje vam uzrokuju loše raspoloženje, družite se sa sretnim ljudima. Puno je važnije da ste psihički stabilne nego da izgledate mršavo. Sretna žena je uvijek privlačnija od mršave i razdražene. Nemojte to zaboraviti.