SUOSJEĆAJNA BIĆA

Žene brinu o bolesnim partnerima samo 5 min

  • Autor: A.S.
  • Zadnja izmjena 28.11.2008 13:38
  • Objavljeno 28.11.2008 u 13:38
muškarac leži kauč

muškarac leži kauč

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Žensko suosjećanje s partnerima koji se žale da su bolesni traje ravno pet minuta, pokazalo je novo istraživanje

Prema rezultatima nedavno provedenog istraživanja, žene su puno manje spremne biti uz bolesnog partnera i brisati mu čelo, nego što to stereotipi sugeriraju. Čak više od petine ispitanih žena ne osjeća nikakvo sažaljenje kad se njihov partner razboli.

Muškarci su pak s druge strane uglavnom spremni uzeti i slobodne dane na poslu kako bi njegovali svoje partnerice, kuhali umjesto njih i obavljali druge kućne poslove.

Više od polovice ispitanih žena reklo je da izgubi suosjećajnost prema bolesnom partneru ravno pet minuta nakon što se prvi put požali da mu nije dobro ili da ima temperaturu. Oko 18 posto žena nema baš nikakvog osjećaja prema bolesnom mužu ili dečku.

Muškarci su ispali pravi kavaliri jer je njih 64 posto reklo da bi bili spremni kuhati umjesto ljepših polovica, a njih 70 posto osjeća sažaljenje. Gotovo četiri od deset ispitanih muškaraca reklo je da bi bili spremni uzeti slobodan dan na poslu kako bi ostali uz svoje djevojke ili žene.

Doduše, suprotno onome što muškarci govore, samo je 13 posto žena reklo da su se partneri za njih stvarno brinuli kad su bile bolesne. Tko tu koga laže, ostala je nepoznanica. Istraživanje je provela farmaceutska tvrtka Lemsip.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi