NOVI TREND

Ženama se sviđaju muškarci ženstvena lica

26.04.2011 u 09:56

Bionic
Reading

Većini žena sviđaju se muškarci ženstvenih crta lica, pokazuje najnovije istraživanje stručnjaka s poznatog američkog sveučilišta Princeton

Najnovije istraživanje pokazuje da se ženski ukus promijenio posljednjih godina, barem u pogledu muškarca. Naime, umjesto muževnih muškaraca, žene više privlače muškarci koji imaju pune usne, izražene jagodice i velike oči – atribute koji inače krase žene.


Ženama i muškarcima koji su sudjelovali u istraživanju, pokazivane su slike lica koje su računalno manipulirane kako bi izgledale ili ženstveno ili muževno. Znanstvenici su otkrili kako muškarci žele žene ženstvenijih crta lica, ali i žene žele muškarce ženstvenih crta lica. Žene su usto izrazile i kako bi voljele muškarce tamnijeg tena.

'Privlačnost je puno složenija nego što su to neka prijašnja istraživanja pokazala', istaknuli su psiholozi Christopher Said i Alexander Todorov koji su vodili istraživanje.

Iako je tijekom istraživanja uočeno da su prosječna lica privlačna, ispitanici 'najprosječnija' lica nisu smatrali privlačnima. Ovo istraživanje svakako je pokazalo složen odnos privlačnosti između muškaraca i žena te očito neke nove trendove među nježnijim spolom.