PRESEDAN U AUTOINDUSTRIJI

Žena kojoj su dozlogrdili ‘šugavi auti’ preuzela kormilo GM-a

11.12.2013 u 10:58

Bionic
Reading

Još se nismo oporavili od GM-ove odluke da Chverolet ugasi u Europi, a američki proizvođač ponovno nas je šokirao. Ovaj put, doduše, ugodno

Nakon tri godine, Daniel Akerson prepustit će početkom iduće godine mjesto izvršnog direktora prvoj ženi na čelu globalnog proizvođača automobila. Marry Barra u GM-u je od 1980, a donedavno je obnašala ulogu izvršnog potpredsjednika za globalni razvoj proizvoda.

Automobilskim entuzijastima ova žena je najpoznatija po izjavi da za svoje podređene ima samo jedan naputak: ‘Dosta je bilo šugavih automobila.’ Navodno je najzaslužnija za novi zaokret kompanije i čitavu paletu novih, dobro prihvaćenih proizvoda, a za sebe kaže da je automobilski entuzijast te da je Camaro bio prvi automobil u koji se zaljubila.

Ostaje za vidjeti što će ova 51-godišnjakinja napraviti za kormilom drugog po veličini proizvođača automobila na svijetu, no u svakom slučaju pozdravljamo potez GM-ove uprave. Premalo je žena na ključnim pozicijama u automobilskoj industriji. Doduše, nadamo se da to nije i jedini motiv GM-ove odluke.