MILANO FASHION WEEK

Žena koja ovo odjene izgledat će kao milijun dolara

24.02.2014 u 14:58

  • +28

Milano FW: Marni, Salvatore Ferragamo, Dolce&Gabbana

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Kolekcije koje naglašavaju pokret s potpisom Bottega Veneta, luksuz Roberta Cavallija, ili pak Jil Sander inspiriran modernom arhitekturom, Milano Fashion Weekom nižu se sve samo ne obične kreacije. Posebne, za kojima ćete žudjeti

Ove sezone Tomas Maier za Bottega Veneta svoju je pažnju okrenuo haljinama. Haljinama za koje ne treba set uputa kako ih nositi, kopčati i vezati. Gornji dijelovi lijepo prianjaju uz tijelo, a donji se lagano šire. Neke haljine imaju aplikacije nalik na plamen, spojen u donjem dijelu.

'Kolekcija je to o naglašenom pokretu, energiji i samopouzdanju', rekao je Maier dodajući kako razmišljaju o ženama i odjeći koja mora biti u njihovoj službi.


Nova kolekcija Roberta Cavallija učinit će da žene naprosto žude za njom. Hlače u kojima noge izgledaju beskonačno dugo. Sivi krzneni pomalo vojnički, ali nadasve ženstveni kaputi. Svila, moher, deco, životinjski uzorci, sve povezano prepoznatljivim Cavallijevim potpisom. Žena koja ovo odjene osjećat će se kao milijun dolara.

Predivnu pročišćenu kolekciju inspiriranu modernom arhitekturom koja se ogleda u konstrukcijama kaputa i sakoa predstavila je modna kuća Jil Sander. Lišena suvišnih detalja, u bijeloj, nježno žutoj i ljubičastoj boji, odiše luksuzom i čistoćom linija.

Peter Dundas pet je godina u Pucciju i na dobru je putu da ostavi najvrući modni trag na Milanu. Svima je pružio malo fantazije kako je to živjeti u Puccijevu svijetu. Kolekcija 'Zov divljine' sadržavala je Puccijeve prepoznatljive elemente - mini haljinu, zlatni otisak, odgovarajuće vrtoglave potpetice, krznene dodatke. Neodoljivo kako to samo Pucci može.

Ni u jednom trenutku kolekcija Dolce&Gabbana nije razočarala. Na haljine i pelerine sletjele su sove, lisice, cvijeće, a oduševile su i haljine od dragulja. Pomalo dvorski, svečano, s malo srednjovjekovnog viteškog štiha. Haljine za partyje u kojima ćete sigurno biti primijećeni.