I ZA GLAMUROZNE TRENUTKE

Za raskošni volumen: Ova bob frizura stvara iluziju bujnije kose

18.12.2023 u 15:07

Bionic
Reading

Tzv. gljivasti bob oduševit će vas uvrnutim vrhovima koji daju glamurozni volumen, a njegovo stiliziranje vratit će sjaj i gustoću svakoj kosi

Ako je ijedna frizura obilježila ovu godinu, onda je to bob. 'Copped' verziju proslavila je Jenna Ortega, 'Flipped' stil nosila je Hailey Bieber, Halle Berry nedavno je zablistalo u izduženom bobu... Varijanti je uistinu bezbroj, a u narednoj godini jedan bi mogao postati iznimno popularan.

Tzv. 'mushroom' bob frizura je koja pomalo podsjeća na raskošni klobuk gljive, a riječ je o stilu koji kao malo koji stvara dojam iznimne gustoće i glamurozne voluminoznosti.

Prema riječima frizera slavnih Dimitrisa Giannetosa, koji među svoje klijentice ubraja i Amal Clooney i Gigi Hadid, 'gljivasti' bob nosi se iznad ramena, ali ostavlja i dovoljno prostora za varijacije, na primjer sa šiškama, blago valovitom kosom ili u potpuno ravnom stilu.

'Za oblikovanje preporučujem prvo dodati malo pjene na kosu kako bi se stvorila osnova za punoću. Kosa se zatim podijeli i osuši malom okruglom četkom. Zatim pustite kosu da se malo ohladi i pročešljajte je četkom prije nego što je učvrstite lakom za kosu', savjetuje Giannetos.

Sličnu frizuru godinama je nosila Drew Barrymore, kao i Uma Thurman u filmu 'Pakleni šund', zbog čega je bio iznimno popularan krajem 90-ih i početkom 2000-ih godina.

Njegova voluminoznost kombinirana s odrezanim i blago uvrnutim vrhovima te sjajnim gornjim dijelom kose stvara svojevrsni oblik kupole te odiše glamurom kao stvorenim za blagdane. Ako ste željni jedne posljednje promjene u 2023. godini - s ovom frizurom ne možete pogriješiti.