ZA SVAKI DAN

Zdravi i ukusni zalogaji s manje od 150 kalorija

11.02.2013 u 09:34

Bionic
Reading

Ukoliko želite skinuti koji kilogram viška, ne morate cijeli dan gladovati na poslu. Ono što trebate učiniti je opskrbiti se zdravim grickalicama koje nemaju previše kalorija

Izdržati cijeli radni dan bez hrane ili pak grickalica je teško, a ni nema razloga za to. Opskrbite se ovim grickalicama koje sadrže manje od 150 kalorija po porciji, piše Yahoo Health

20 badema, 140 kalorija
Bademi su prepuni vlakana, istraživanja pokazuju kako pojedinci koji tijekom dijete jedu bademe brže i lakše skidaju kilograme od onih koji ih ne jedu. Osim toga, šaka badema na dan blagotvorno će djelovati i na vašu kožu i srce.

Kockice tamne čokolade, 139 kalorija
Tamna čokolada može pomoći u topljenju masnih naslaga na području trbuha. Naime, ova poslastica umanjuje razinu hormona stresa te ju je preporučljivo grickati prije, naprimjer, stresnog sastanka.

Šalica neoguljenih mahuna, 120 kalorija
Mahune sadržavaju velike količine proteina, pa će nakon jedne ovakve porcije vaše tijelo sagorijevati više kalorija. Osim toga, jedna porcija mahuna priskrbit će vam dobru dozu vitamina A i C.

Dvije žlice maslaca od kikirikija i četiri stapke celera
Maslacem od kikirikija utažit ćete svoju želju za slatkim, a uz činjenicu da vam celer pomaže u borbi protiv celulita, ovaj dnevni 'snack' postat će vam jedan od omiljenih.

Sendvič sa sirom i jajetom, 150 kalorija, 124 kalorije
Ako ste doista gladni i potrebno vam je nešto konkretnije, izaberite ukusan sendvič s jajetom i sirom. Osim što će vas zasititi, jaja su prava superhrana – sadrže kolin koji pomaže blokirati apsorpciju masti.

Energetska pločica s brusnicom, 140 kalorija
Brusnice sadrže visoku dozu antioksidansa koji su ključni za borbu protiv raznih bolesti te su dobar izvor dijetalnih vlakana koja su idealna za probavu. Dobra ideja je da, ukoliko u uredu imate mikrovalnu, zagrijete pločicu na dvadesetak sekundi i uživajte u ukusnom zalogajčiću.

Trećina šalice orašastih plodova i grožđica, 150 kalorija
Birajte mješavine orašastih plodova i grožđica koji nemaju pojačivača okusa ili dodanog šećera. Odlična je ona koja sadrži bademe zbog proteina, indijske oraščiće za magnezij, a možete dodati i malo brusnica zbog antioksidansa.

Šalica čipsa od jabuke, 119 kalorija
Jabuke su poznate kao superhrana za mršavljenje. Stoga je odlična ideja na posao ponijeti jabuku i svakako je pojesti prije ručka, tako ćete, naime, smanjiti osjećaj gladi i pojesti manje. Čips od jabuke također je odlična ideja, jer osim što je zdrav i s malo kalorija, predstavlja zdravu grickalicu.