PRIPAZITE

Zbog ovih pogrešaka pri uređenju dom može izgledati hladno i neprivlačno

30.04.2023 u 11:57

Bionic
Reading

Izazov uređenja doma za mnoge predstavlja uzbudljivu misiju koja treba rezultirati prostorom iz snova

Dom je utočište u kojem se nakon napornoga dana želimo odmoriti i ugodno osjećati te uspješno napuniti baterije za obaveze pred nama.

Osim toga, on obično odražava našu osobnost, pa mnogi s užitkom pristupaju njegovu uređenju.

  • +9
Dom glumca Bradleyja Coopera naprosto pršti sjajnim detaljima Izvor: Profimedia / Autor: MLS / Planet / Profimedia

Bez obzira jeste li sami osmislili izgled svoga doma ili ste to prepustili stručnjacima, ponekad rezultat može biti razočaravajući.

Osjećate li se neugodno u njemu ili vam se stalno čini kao da nešto ne štima? Jedan od mogućih razloga je i to što ste napravili nekoliko vrlo čestih pogreški prilikom uređenja.

U prostoru nema biljaka

Moć sobnih biljaka nikada se ne smije podcijeniti. One funkcioniraju i kao ovlaživači zraka, ali i opskrbljivači kisikom. Smanjuju stres, osiguravaju dobar san i podižu raspoloženje. Osim toga, daju poseban šarm svakom prostoru. Zamislite samo monsteru u žardinijeri od pletenog bambusa u svom domu - to je jednostavno prekrasan prizor!

Nema dodatnih lampi

Dobro raspoređena rasvjeta igra vrlo bitnu ulogu u dizajnu interijera i može potpuno transformirati prostoriju. Neizravni izvori svjetlosti - različite vrste svjetiljki - uz žarulje s toplim svjetlom stvorit će ugodnu atmosferu u interijeru. Velika podna lampa iza kauča, nekoliko svijeća na stoliću ili efektna lampa na polici za knjige umjesto stropnog svjetla uvijek su fantastična opcija. Razmislite i o ovim malim trikovima koji brzopotezno osiguravaju da stan izgleda ugodnije.

Nedostaju osobni detalji

Mnogi će se složiti s tvrdnjom da dom izgleda udobno i šarmantno samo kada se u njemu odražava osobnost stanara. Niste sigurni kako unijeti svoju osobnost u prostorije? Uz pomoć fotografija, zanimljivih predmeta koji vas podsjećaju na neko divno putovanje, impresivne zbirke knjiga... Ili pak možete svoju omiljenu boju iskoristiti za jastučnice, stolnjake, svijeće... Ako volite kreativne aktivnosti, sami naslikajte slike, obojite policu po svom ukusu ili preuredite npr. komodu koju ste naslijedili od bake... Važno je da u svoj prostor unesete stvari koje nitko drugi nema i koje održavaju vaš karakter, osobnost i stil.