PRIPAZITE!

Zbog ovih modnih pogrešaka svaki stajling izgleda jeftinije nego što jest

22.12.2020 u 10:24

Bionic
Reading

Stilisti uvijek ističu kako za dobar stil nije dovoljno nabaciti na sebe najskuplju odjeću koja 'vrišti' da ste potrošili cijelo bogatstvo, dapače to stvara samo kontrafekt. Evo o čemu treba voditi računa prilikom osmišljavanja stajlinga

Skupi dizajnerski komadi od glave do pete nikad ne mogu izgledati neukusno i jeftino? Ako vjerujete u ovu tvrdnju, itekako se varate. Itekako mogu!

Neponovljiva kraljica cool stajlinga Gwen Stefani, blogerica Olivia Palermo, Kate Middleton ili obožavana Francuskinja Jeanne Damas u svakoj prigodi izgledaju fantastično jer nepogrešivo spajaju svima pristupačne komade high street brendova s onima prestižnih modnih kuća.

Dakako, loše iskombinirana skupocjena odjeća, zbilja može izgledati jeftino i neukusno. Evo koje su najšešće modne pogreške koje trebate apsolutno izbjegavati prilikom stiliziranja:

Greška 1: Nosite odjeću koja vam ne odgovara

Dobro je poznato pravilo da odjeća koja vam ne pristaje nije za vas bez obzira je li skupa ili jeftina. Što možete napraviti: sve ono što vam ne odgovara, treba odnijeti krojačici ako to ne možete sami promijeniti. Kaput, sako, haljina ili košulje trebaju laskati vašoj silueti. Doduše u nekim slučajevima pomažu jednostavni trikovi: sako ili kaput možete remenom dodatno naglasiti, a preduge rukave ili nogavice traperica potfrknuti. U svakom slučaju uvijek treba u potpunosti izbjegavati preusku odjeću - to nikad ne izgleda dobro.

Greška 2: Nosite jeftini nakit koji 'glumi' da je skup

Statement nakit bilo koji outfit pretvara u cool kombinaciju u kojoj izgledate poput kraljice stila. Treba znati i da bez obzira koliko je dobar vaš stajling, jeftini nakit koji se 'pretvara' da je skupocjen i 'glumi' da je npr. od plemenitih materijala, upropastit će svaki look. To bi u praksi zapravo značilo ovo: simpatičan prsten ili cool narukvica koju ste kupili na štandu mlade dizajnerice ili unikatni nakit koji ste sami izradili puno je bolje rješenje nego prsten ili ogrlica koja glumi da je od zlata ili srebra.

  • +3
Gwen Stefani s lakoćom slaže ekstravagantne stajlinge koji nisu za svakoga Izvor: Profimedia / Autor: Snorlax / Marksman/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Greška 3: Previše svijetlih boja i šljaštećih tkanina

Neonske boje od glave do pete, šljokice, neobični spojevi uzoraka ili previše svijetlih tonova najčešće u konačnici ne izgledaju dobro. Ovakve ekstravagantne kombinacije možda je najbolje ostaviti modnim blogericama na kojima to izgleda apsolutno cool, a vi se radije koncentrirajte na klasične nijanse koje možete 'začiniti' detaljima odvažnim bojama ili uzorcima. Nikad nemojte npr. nositi šljokičastu haljinu s metalic štiklama, dramatičnim make upom i kosom stiliziranom u bujnim valovima već 'smanjite doživljaj': radije se odlučite za tenisice i kosu u repu.

Dodatni savjet: Jeftinija odjeća u tamnim bojama često izgleda bolje i skupocjenije od istih komada u svijetlim tonovima, jer su manji nedostaci manje uočljivi.

Greška 4: Ne održavate svoju odjeću

Vidljivo iznošena obuća s istrošenim potpeticama, mrlje, izgužvana odjeća, gumbi koji nedostaju, patent zatvarači - to su greške zbog kojih će svaki stajling izgledati jeftino. Odjeća i obuća koji izgledaju iznošeno i staro bez obzira koliko su skupi nisu dobro rješenje te se svakako pobrinite da te nedostatke popravite i da sve izgleda novo i u dobrom stanju. Sjajna je ideja nabaviti i malu parnu postaju kako biste se riješili muke oko peglanja.

  • +3
Kim Kardashian često je bila na meti modnih kritičara Izvor: EPA / Autor: NINA PROMMER

Greška 5: Ne držite do detalja

Gumbi, ovratnici ili patent zatvarači vrlo su bitni detalji koji čine veliku razliku i svaki visokokvalitetni komad mogu dodatno 'pojeftiniti' ako su stari i iznošeni. Imate lijepu jaknu ili kaput međutim plastični gumbi su se vremenom istrošili i ne izgledaju nimalo privlačno? Odmah ih zamijenite s onima od kvalitetnijih materijala poput drveta, metala ili kože. Čipka na rubu doista već izgleda staro i zbog toga više ne nosite omiljeni top? Bez razmišljanja odnesite krojačici da vam zamijeni s novom ukoliko vi ne znate. Isto se odnosi i na kožne rubove na kaputu ili jakni - promijenite ih i vaš omiljeni komad će ponovno zablistati novim sjajem.

Greška 6: Ne nosite prikladno donje rublje

Stilisti kao jednu od čestih modnih pogrešaka navode i primjer kada se ispod majice ili hlača vidi grudnjak ili rub gaćica. To će svaki look učiniti jeftinijim i neukusnim. Stoga se pobrinite da vašu siluetu ne narušavaju nepoželjni šavovi. Investirajte u kvalitetno donje rublje, a možete se odlučiti i za bodyje bez šavova kad nosite tanju odjeću kako biste smanjili mogućnost ocrtavanja donjeg veša.