INTIMNOST U DIGITALNO DOBA

Zbog Facebooka se brže odlučujemo na seks

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.01.2011 14:31
  • Objavljeno 26.01.2011 u 13:52
krevet par seks

krevet par seks

Izvor: Corbis / Autor: John-Francis Bourke /Corbis

Gotovo četiri od pet žena i tri od pet muškaraca smatraju da SMS poruke, Facebook i druge društvene mreže pridonose da novi parovi brže uskoče u krevet, pokazuje najnovije istraživanje

Pridonosi li nova tehnologija bržem seksualnom zbližavanju? Najnovije istraživanje pokazuje da većina ljudi upravo to misli. Čak 80 posto ispitanih žena i 58 posto muškaraca izjavilo je da društveni mediji brže vode do seksa.

U istraživanju koje je proveo magazin Shape and Men's Fitness sudjelovalo je 1200 žena i muškaraca. 38 posto ispitanica priznalo je da je brže stupilo u seks s novim partnerom zbog digitalne intimnosti.

SMS poruke najčešći su način na koji ljubavnici ostaju u kontaktu. Muškarci u 39 posto slučajeva češće koriste poruke nego telefoniranje, a žene čak u 150 posto slučajeva. Prije nego što dođe do čarobnog susreta, 70 posto žena i 63 posto muškaraca 'gugla' potencijalne partnere, a koriste se i drugim alatima da bi došli do informacija o njima.

Istraživanje je pokazalo da se prvi izlazak najčešće ugovara SMS-om, a potom i Facebookom. Kada veza započne, žene na Facebooku počinju istraživati bivše djevojke svoga novog partnera. Rade to i muškarci, ali u nešto manjoj mjeri.

Nakon što se veza prekine, nada ne umire. Naime, istraživanje pokazuje da je 81 posto ispitanika ostalo u kontaktu s bivšim partnerima preko Facebooka, a 71 posto njih priznalo je da stalno provjerava profil bivše ljubavi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi