vrući izgled

Zavodljive, a nosive: Ovo je ultimativan trend zimskih čizama

20.09.2022 u 06:31

Bionic
Reading

Jesen donosi i kišne dane, no to ne znači da se moramo odreći stilski dotjeranih kombinacija. Važno je samo pronaći odgovarajuće komade. Prema svemu sudeći, ovim modelom čizama, koji uključuje lakirani materijal, udobnu petu i visok kroj, nemoguće je pogriješiti ove sezone

Porastom online pretraživanja više od 1000 posto, kako pokazuje modna platforma Stylight, jedan model čizama postaje ultimativni trend.

Bez sumnje, 60-e su snažno inspirirale dizajnere u sezoni jesen i zima 2022./2023., barem što se tiče modnih dodataka. Poput onih koje je Nancy Sinatra nosila u spotu što je pokrenuo njezinu karijeru, lakirane čizme te one od vinila vratile su se kao trend. Povratak ovih čizama na sam vrh modne scene zimskim outfitima (čak i onim najmonotonijima) dat će retro, ali snažnu seksi notu.

Rastuća popularnost ovog modela naslućuje da će se ovaj trend zadržati neko dulje vrijeme. Na modnim pistama brojne modne kuće učinile su ove upečatljive čizme svojim glavnim komadom. Za početak, tu je Courrèges, koji već nekoliko sezona reizdaje svoj vodeći model lansiran ranih 1970-ih, ali i Coperni, Saint Laurent Anthonyja Vaccarella, Bottega Veneta i Versace.

Kako ove sezone nositi lakirane čizme?

Najbolja opcija: minica (ili mikro minica za one koji se usude posegnuti za najhrabrijim zimskim trendom) je najbolji način da istaknete ovaj modni hit. Tako jednostavno, a učinkovito. Za one još odvažnije inspiraciju vrijedi potražiti u stilu domina, trendu koji je početkom godine lansirala nekolicina cool predstavnica, poput Kim Kardashian i njezine sestre Kylie Jenner, zatim Madonne, ali i nove miljenice fotografa Julie Fox. Lateks od glave do pete, uski korzeti, ultraseksi mini haljine... Ovaj trend je za one koji doista žele privući pažnju.

  • +8
Lakirane čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Kako odabrati savršene lakirane čizme?

Među nekim od omiljenih modela su oni sa špic prednjim dijelom s potpisom Blumarinea i Copernija, Prada ima verziju u jarkocrvenoj boji, Courrègesov model ide preko koljena, Khaite ima kitten petu dok Miu Miu donosi efektnu dvobojnu verziju. Teško je, zapravo, odabrati samo jedne.