ŠTO TAMO RADI?

Zavirite u luksuzni londonski dom Modnog Mačka

28.08.2013 u 15:13

Stan Marka Grubnića u Londonu

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook

Bionic
Reading

Marko Grubnić pokazao nam je putem društvenih mreža svoj dom u Londonu. Živi u neodoljivom Kensingtonu u kojem uživa i kreće u nove poslovne prilike, a otkrio nam je zašto je otišao iz Hrvatske

Zašto si odlučio otići?
London je grad u koji sam se zaljubio čim sam ga prvi put posjetio. Sjećam se da sam osjetio neke posebne leptiriće u trbuhu i već tada sam znao da ću u tom gradu jednog dana živjeti. U Londonu je sve moguće, svakodnevno se pruža milijun prilika i to je ono što je najuzbudljivije. U principu nikada mi nije bila zamisao otići zauvijek, jer Zagreb će uvijek biti moj dom i ja ću se uvijek rado vraćati, baš kao što ću i s veseljem odrađivati poslove za koje sam angažiran u Hrvatskoj. London i Zagreb su udaljeni samo dva sata vožnje avionom, što mi ne predstavlja apsolutno nikakav problem.

Je li to bilo trbuhom za kruhom?

Nije baš trbuhom za kruhom. U Hrvatskoj sam deset godina u show businessu i jednom trenutku shvatio sam da se ne želim zaustaviti, jer htio sam nove poslove, nove klijente te počeo intenzivno razmišljati o Londonu. Htio sam dići svoj posao na novu, višu razinu.

Što radiš u Londonu?
Trenutno se bavim svojom firmom i poslovima koje ću raditi. Imam jako puno planova i želja, ali ne volim baš pričati o tome dok se ne realiziraju jer sam malo praznovjeran.

Gdje živiš?
U Kensingtonu. Obožavam Kensington i svaki dan kada izađem na ulicu, odmah na vratima udahnem punim plućima i pomislim: 'Bože, koliko je život lijep, i moj novi kvart.' Pri pronalasku stana puno mi je pomogla prijateljica Lana Gadža Čermak koja je kao anđeo svom Charliju s agentima obilazila dogovorene stanove, slala mi slike, videomaterijale... Bilo mi je važno da je stan autentičan, da ima taj londonski ugođaj, a prva dva tjedna svog boravka u Londonu uglavnom sam proveo po dućanima za uređenje doma, namještajući i uređujući ga. Jako mi je važno da se u svom domu osjećam ugodno i pazio sam na svaki detalj.

Što ti je bilo najteže prihvatiti?

Odmah sam se brzo prilagodio, snašao i svaki dan sam negdje, puno hodam, upoznajem grad, sustav poslovanja, ljude. Sve je totalno drugačije nego u Hrvatskoj, ali je cool. Uživam ovdje u slobodi. Čak sam se navikao i na neke stvari za koje sam mislio da nikada neću. U Zagrebu sam uvijek bio opterećen kosom, a ovdje izađete iz frizerskog salona i odmah vas vjetar raspuše ili je sunce pa za dvadeset minuta padne kiša, ali sam se jako opustio ovdje i zaista mi ništa ne smeta. Možda mi je ipak najteže to što mi nedostaju neke osobe iz Hrvatske. Često razmišljam o njima. Nedostaju mi roditelji i moj pas Hamilton koji ovoga puta nije mogao sa mnom, ali radimo na tome da i on uskoro upozna London.

Hoćeš li doći na more?
Ljeto ću provesti u Londonu, no možda se zaletim tek na koji vikend.

S kim se družiš?
Imam dosta prijatelja koji godinama žive u Londonu i koji su mi puno pomogli. Tu je i moja Lana i njezina, ali i moja londonska obitelj, kao ih zovem od milja, a i stalno nekoga upoznajem. Ovdje je to tako lako - svi su opušteni, neopterećeni, nemaju predrasuda i prijateljski su raspoloženi...