MODNI SUD

[FOTO] U novom sazivu Sabora najviše pažnje modnim odabirima privukli Miro Bulj, koji po običaju nije skidao sinjsku kapu s glave, i Dalija Orešković

22.07.2020 u 12:43

Bionic
Reading

Zastupnici su se u srijedu okupili na konstituirajućoj sjednici novog, 10. saziva Hrvatskog sabora uz posebne epidemiološke mjere. Dok su jedni sa zaštitnim maskama na licima građanima davali primjer odgovornog ponašanja, drugi su ih zaboravili kod kuće. Bilo je važno ostaviti dobar dojam pa su mnogi pridali posebnu pažnju stajlingu, a najviše pažnje privukao je zastupnik Mosta Miro Bulj jer je u Sabor ponovno stigao sa sinjskom kapom na glavi

Novoizabrani zastupnici jutros su zauzeli svoja mjesta u saborskim klupama ususret konstituiranja 10. saziva Hrvatskog sabora. Dok su jedni stizali čoporativno, drugi su se sa stranačkim kolegama susreli tek u Saboru, jedni su itekako marili za mjere zaštite koje je izdao Stožer, dok su drugi potpuno zanemarili činjenicu da postoji opasnost od zaraze.

Ono što je možda najzanimljivije njihov je dress code. Muški dio zastupnika većinom je pristigao u klasičnim plavim, crnim i sivim odijelima. HDZ-ov zastupnik Zlatko Hasanbegović izdvojio se zlatnom kravatom koju je uskladio sa sivim sakoom, bijelom košuljom i bež hlačama, no ipak je najviše pažnje privukao mostovac Miro Bulj.

  • +34
Dolazak zastupnika na konstituirajuću sjednicu Sabora Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Rođeni Sinjanin odlučio je svoje dalmatinsko podrijetlo naglasiti modnim dodatkom koji je i ranije imao običaj nositi u javnosti, ali i na sjednicama Sabora, a riječ je o prepoznatljivoj sinjskoj kapi koju sinjski gradski vijećnik ponosno nosi u čast naroda Sinja i Cetinske krajine koji ga je izabrao.

Marijana Petir i Škorina sestra Vesna Vučemilović igrale su na sigurnu kartu, dok je peticu iz zalaganja zaslužila Dalija Orešković. Zastupnica Stranke s imenom i prezimenom dala si je najviše truda te se svojim stajlingom s etno prizvukom izdvojila od ostalih kolegica.