PREDVIDLJIVO I MONOTONO

Modna bitka u izbornoj noći: Žene većinom u haljinama i kostimima strogih formi, muškarci raskopčanih košulja, a Škoro si je dao truda

06.07.2020 u 11:58

Bionic
Reading

U izbornoj noći nije bilo previše iznenađenja po pitanju stajlinga. Muški dio držao se provjerenih odijela, a žene većinom haljina i kostima strogih formi. Izuzetak je Marija Selak Raspudić jer je za ovu prigodu odabrala efektnu haljinu cvjetnog uzorka i kaubojke, dok si je Miroslav Škoro ipak dao najviše truda

Nina Obuljen Koržinek bila je jedna od rijetkih političarki u HDZ-ovom stožeru. Ministrica kulture odlučila se za vrlo provjerenu eleganciju - midi haljinu na točkice u kombinaciji s crnim salonkama i bisernom ogrlicom. Bio je to pun pogodak. Stajlingom je pokazala da poštuje ovaj važan politički događaj i da nema namjeru iznevjeriti svog šefa, pa čak ni modnim odabirima.

Ipak, glavne zvijezde večeri bili su Andrej Plenković, Gordan Jandroković i Vili Beroš te su bez zadrške slavili pobjedu HDZ-a. Dok je Vili cijelu večer trpio vrućinu zakopčan u sakou, premijer i predsjednik Hrvatskog sabora otpustili su kočnice, odbacili kravate i raskopčali košulje kako bi lakše disali. Jedina zamjerka je to što nitko od njih nije nosio zaštitne maske, a one su svima u izbornoj noći trebale biti glavni modni dodatak.

U stožeru SDP-a pažnju su plijenile Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu, i Sabina Glasovac. Isfenirah kosa i dotjerane od glave do pete, Borzan i Glasovac stigle su u prostorije SDP-a na Iblerovu trgu.

Borzan se odlučila za tamnoljubičastu haljinu koja je istaknula njezinu vitku figuru, dok je Glasovac mamila poglede u zavodljivoj crvenoj od glave do pete - lepršavoj haljini midi kroja, kratkom sakou i štiklama.

Najveći gubitnik parlamentarnih izbora, kako su Davora Bernardića prozvali u medijima, stoički je podnio poraz. Iako SDP-u nije osigurao pobjedu, Bernardiću u prilog idu dobar stas i mladenački stajling, za koji se odlučio u izbornoj noći. Tamno odijelo u kombinaciji s raskopčanom bijelom košuljom besprijekorno mu pristaje.

U stožeru Bandićeve stranke svu pozornost je bez sumnje ukrala atraktivna Natalija Prica Oreški, bliska Bandićeva suradnica koju je bilo teško ne primijetiti u ljetnoj crvenoj haljini i s torbicom modne kuće Louis Vuitton. Skupocjenu torbicu Louis Vuittona prepoznatljivog dizajna, samo nešto većih dimenzija, nosila je i Ivanka Čuljak Milidrag, glasnogovornica Milana Bandića, koji je pun samopouzdanja izbacio trbuh dok su fotografi slikali trojac pri dolasku u stožer Stranke rada i solidarnosti.

Mostov duo, bračni par Raspudić, nije se pretjerano zamarao odabirom stajlinga, a ipak je odradio odličan zadatak. Nino Raspudić odbacio je sako i dočekao rezultate u prugastoj košulji, tamnim hlačama i cipelama u boji konjaka, dok je njegova supruga Marija Selak Raspudić odjenula efektnu haljinu cvjetnog uzorka uz pomalo neočekivan izbor obuće - crne kaubojke.

Miroslav Škoro dao si je najviše truda kada je stajling u pitanju. Škoro se odlučio za elegantno tamnoplavo odijelo u kombinaciji s bijelom košuljom i sivim detaljima - kravatom i rupčićem koji je provirivao iz džepa sakoa - a nosio je i prsluk koji je cijelom stajlingu dao svečaniji izgled, no koliko mu je bilo ugodno u svim tim slojevima po ovim ljetnim vrućinama, možemo samo pretpostavljati.

Njegova sestra Vesna Vučemilović odlučila se za provjeren i pomalo monoton stajling u crnoj boji - sako i suknju pencil kroja u kombinaciji s crnim štiklama.

U stožeru Domovinskog pokreta bila je i eurozastupnica Ruža Tomašić te je za ovu prigodu odjenula kraljevskoplavu haljinu jednostavnog kroja.

Koalicija Možemo!, koju čine Nova ljevica, Radnička fronta, ORAH, Zagreb je naš i Za grad, dočekala je izborne rezultate na platou Muzeja suvremene umjetnosti. Ivana Kekin, Sandra Benčić i Katarina Peović izgledale su kao tri gracije, odjevene u ženstvene haljine. Ipak, najviše se isticala Kekin odabravši crnu rebrastu haljinu široko rezanog ovratnika u kombinaciji s crnim gležnjačama i zlatnim medaljonom oko vrata.