NIKAD ZADOVOLJNE

Zašto žene ne vole gledati svoje golo tijelo?

08.05.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Istraživanje provedeno u organizaciji fitnes klubova u Velikoj Britaniji pokazalo je da čak šest od deset žena ne voli vidjeti svoje golo tijelo, a najčešće se, prema riječima znanstvenika, žale na celulit te na područje trbuha i bedara

Čak 40 posto ispitanica u novom istraživanju priznalo je da ne voli ni pogled partnera na svoje golo tijelo, a njih 80 posto smatra da muškarci bolje izgledaju goli od njih. Četvrtina ih je priznala da bi se osjećale bolje ako bi i njihov partner imao višak kilograma.

U istraživanju su sudjelovale dvije tisuće žena, a otkrile su kojim su dijelovima svojih tijela najmanje zadovoljne.


Najproblematičnija područja ženama predstavljaju trbuh i bedra, a muče ih i strije te opuštena koža. Svaka četvrta žena ne želi imati ogledalo u kojem bi mogla vidjeti cijelu figuru, strahujući da bi mogla pasti u depresiju, a trećina ispitanica smatra da bi gubitak suvišnih kilograma uvelike poboljšao njihov seksualni život.

Žene prosječno priželjkuju smršavjeti oko pet kilograma da bi se osjećale bolje u svojoj koži te bile opuštenije za vrijeme seksa. Ukoliko planiraju odlazak na plažu, gotovo polovica žena otkriva da će nekoliko tjedana prije toga pokušati smršavjeti nekoliko kilograma te da će posegnuti za umjetnom preplanulosti da bi bolje izgledale, piše Daily Mail.

Iako je tragove godina ili trudnoće ponekad nemoguće izbjeći, žene su što se tiče izgleda tijela previše samokritične, napominju stručnjaci.