JEDNOSTAVNA TAJNA

Zašto su neke osobe mršave i lako održavaju vitkost?

24.09.2013 u 09:25

Bionic
Reading

Kad ugledate mršavu osobu, pitate se je li takva od rođenja. Moguće, težina je uzrokovana brojnim faktorima, uključujući genetiku. No možda se samo ponaša kao mršava osoba

Ordinacija.hr donosi plan u nekoliko koraka koje je osmislila Kerri-Ann Jennings, a trebaju pomoći kod zadržavanja i održavanja vitke linije.

1. Udaljite se od monitora

Sudionici istraživanja zamoljeni su da tijekom ručka igraju igre na kompjuteru ili da jedu u miru, bez ikakvih ometanja. Nakon 30 minuta upitani su osjećaju li sitost. Oni koji su jeli bez ikakvih ometanja bili su potpuno siti, za razliku od onih koji su za vrijeme ručka bili za kompjuterom.

2. Jedite hranu s visokim postotkom tekućine

Hrana s visokim postotkom tekućine pridonosi osjećaju sitosti sa samo nekoliko kalorija. To može biti juha, salata, krastavci ili lubenica. Morate znati da sama voda nema isti efekt. Započnite obrok salatom, što će vam pomoći da pojedete manje količine glavnog jela.

3. Zamislite što jedete prije nego pojedete

Zamislite da ugledate čokoladu na stolu i umjesto da je pojedete, zatvorite oči i mislite na to! Možda zvuči glupo, ali ovo bi moglo spriječiti pretjerivanje u jelu.

Više o ovoj temi pročitajte na stranicama Ordinacija.hr.