MIRISNO (PRE)OBILJE

Zašto savjetnici za parfeme ubiru 600 kuna po satu

09.04.2012 u 21:15

Bionic
Reading

Uz toliko novih proljetnih kreacija u parfumerijama, svakome bi dobro došla pomoć parfemskog savjetnika

Za razliku od osobnih stilista kojih ne manjka ni u našim krajevima, zanimanje nezavisnog 'osobnog parfemskog savjetnika' potpuno je novo i zasad postoji samo u Velikoj Britaniji. Kako sat konzultacija s parfemskim savjetnikom košta oko šestotinjak kuna, njegove usluge ne može si priuštiti bilo tko.

Da unajmite parfemskog savjetnika, kako bi vam mogao pomoći? Za početak, želio bi doznati više o vama, vašim životnim navikama i omiljenim parfemima. Zatim bi vam predstavio stare, nove i obnovljene parfemske kreacije i sugerirao koje biste svakako morali iskušati. Ukratko bi vas upoznao s parfemima koji su obilježili 20. stoljeće i uspjeli preživjeti u ovom lansiranjem domišljatih inačica.

Kad je Christian Dior 1947. predstavio svoju revolucionarnu modnu kolekciju New Look, lansirao je i svoj prvi parfem Dior Miss Dior. Nakon 65 godina postojanja, svih mogućih koncentracija i mirisnih varijacija, Diorova omiljena đurđica pojavila se u jednoj od najsvježijih verzija kao Dior Miss Dior Eau Fraîche.

U parfemskoj povijesti veliku je ulogu odigrao kultni Guerlain Shalimar iz 1925. Jedan od najpoznatijih parfema svih vremena modernizirano je parfemsku kompoziciju, osvježio dizajn prepoznatljive bočice i prozvao se Guerlain Shalimar Parfum Initial. Osuvremenjenu voćnu verziju kultnog orijentalnog parfema s dominantnom vanilijom u donjoj noti otvaraju živahne esencije citrusa.

Od it-parfema koji su obilježili posljednjih pet-šest godina izdvajamo dvije nove inačice šarmantne tratinčice u cvjetnim miniflakonima 'za van' koji stanu u svaku torbicu, Marc Jacobs Daisy Petite Flowers On the Go! Tu je i ‘tetovirana’ jabučica fantastične toaletne vode Nina Ricci Nina Fantasy. Ostale novitete potražite u našem Izlogu!