ZABRANJENO VOĆE

Zašto neke žene vole zauzete muškarce?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 28.05.2010 10:12
  • Objavljeno 28.05.2010 u 08:00
seks u troje

seks u troje

Izvor: Corbis / Autor: Corbis

Odavno je poznato da je zabranjeno voće najslađe. Za mnoge žene zabranjeno voće su zauzeti muškarci, koji su im upravo zbog statusa neodoljivi. Zašto se to događa? Postoji nekoliko različitih objašnjenja

Jeste li ikada primijetili da vam je neki muškarac privlačniji samo zato što je zauzet? Postoje mnoge žene koje vole zauzete muškarce. Nedavno je istraživanje pokazalo da žene bolje reagiraju na zauzete muškarce. Kad bi im znanstvenici pokazali fotografije i rekli da je određeni muškarac zauzet, njihov bi interes porastao.

Nije to neuobičajeno ponašanje. Možda ste i kod sebe primijetili da vam je kolega s posla postao zgodniji otkako ima djevojku. Zašto se to događa? Neki idu toliko daleko da tvrde kako su sve žene u srcu kradljivice zauzetih muškaraca. To, naravno, nije istina. Ako žene i privuče zauzeti muškarac, ne znači da će nužno i realizirati nešto konkretno.

Corbis

Corbis

Izvor: Corbis / Autor: Corbis


Neke žene ne mogu odoljeti zauzetim muškarcima
Pećinsko ponašanje
Prema nekim stručnjacima, sklonost žena prema nekim muškarcima ima itekako smisla. Psihološka pozadina krije se u davnim vremenima, kada su ljudi živjeli u pećinama. U to doba pronalazak savršenog partnera bio je pitanje života i smrti. Ako muškarac tada nije mogao zaštititi ženu i pribaviti joj hranu, smrt je bila vrlo blizu.

Žene su tada viđale zauzete muškarce kako se brinu za svoje partnerice pa su i same željele takvu dokazanu skrb. Antropolozi tvrde da su ostaci takvog svjetonazora i danas ostali u ženama koje zapravo reagiraju podsvjesno i nagonski.

Jednostrana iluzija

Drugi stručnjaci skloniji su suvremenijim objašnjenjima. Kažu kako neke žene privlače zauzeti muškarci jer vide da oni znaju funkcionirati u vezama i da su spremni obvezati se. Međutim, žene vide samo onaj romantičniji dio muškarca. To je onaj koji drugu ženu drži nježno za ruku, miluje joj kosu, ljubi je i dodiruje.

Budući da žene to priželjkuju, taj im muškarac postane privlačan jer vide da je sposoban za takvo što. Problem je što zaboravljaju na drugu stranu priče, a ta je da je i muškarac samo čovjek koji voli gledati nogomet, piti pivo, podrigivati te ponekad zna biti naporan i težak.

Potvrda o vlastitoj vrijednosti
Naravno, neke žene to rade iz čiste zabave i zločestoće. Istina je da se iza takvog ponašanja krije psihološka pozadina. Takvim ženama otimanje tuđih muškaraca treba da same sebi, ali i drugima potvrde svoju vrijednost. Međutim, događa se upravo suprotno. Bilo kako bilo, ima nešto u zauzetim muškarcima. To, naravno, ne znači da svaka žena želi zauzetog muškarca. Možda će ga samo u prolazu pogledati i u sebi uzdahnuti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi