ŽIVOTNE MUDROSTI

Zašto je ponekad dobro poslušati oca?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.03.2011 08:45
  • Objavljeno 07.03.2011 u 08:45
otac djete beba očinstvo

otac djete beba očinstvo

Izvor: Corbis / Autor: Heide Benser/Corbis

Iako je za vrijeme odrastanja uloga majke nezamjenjiva te ona bebi idućih nekoliko godina predstavlja centar svijeta, uloga oca u odrastanju djevojčice je daleko od zanemarive jer upravo on ima sposobnost da nas nauči najneobičnije stvari te ostavlja neizbrisiv trag u našim životima

Ono što prvo naučimo od tate zasigurno je kako uživati u životu. Sudjelovanje u zabavnim igrama, poticanje sportskoga natjecanja i duha, izmišljanje neobičnih stvari, pjevanje i igranje, osim što će razviti dozu kreativnosti, nešto je što će zauvijek zauzeti posebno mjesto u srcu svake žene, a ono što je još važnije, tijekom života možda će je upravo to spasiti od prepuštanju melankoličnosti i tuzi.

Poznato je da su muškarci nerijetko bolji u organizacijskim vještinama, pa će tako žene od oca imati prilike od malena upiti važnu lekciju iz poslovnog života. Naučiti kako donositi dobre odluke, kako se ponašati prilikom obavljanja poslovnih zadataka te uvijek imati osobu koja će pružati bezuvjetnu podršku i davati pravi savjet kada je riječ o donošenju odluka o karijeri. Muškarci su ti koji u posao ne unose emocije, već donose odluke isključivo vođeni razumom, a možda će upravo taj očev savjet napraviti veliku uslugu velikom broju žena.

Veliki broj žena priznat će da je najveća stvar koju su naučile od svojih očeva upravo to da je ponekad pogriješiti sasvim u redu. Rijetko koja pogreška je toliko velika da ju je nemoguće ispraviti i pronaći nešto dobro u njoj, a upravo su očevi ti koji će djecu naučiti kako nas pogreške i načini njihovog ispravljanja čine snažnijima i samouvjerenijima, jer popravljajući prošlost radimo na još boljoj budućnosti.

 Rick Gomez/Corbis

Rick Gomez/Corbis

Izvor: Corbis / Autor: Rick Gomez/Corbis

Možda je baš vaš otac zaslužan za vašu sreću u ljubavi

Jedan od najboljih savjeta koji očevi daju svojoj djeci je taj da uvijek vjeruju u sebe i u svoje sposobnosti. Mnogi očevi su naučili svoje kćeri da često mogu postići puno više nego što očekuju, ali da ne zaborave da je za to potrebno uložiti puno truda, rada i vremena. Međutim, za bilo koji uspjeh potrebno je djelovati, a ne čekati da se nešto lijepo dogodi samo od sebe, a upravo je to važna lekcija koju će očevi dati svojim kćerima.

Jedan od preduvjeta za uspjeh u životu i ostvarenje vlastitih snova je vjerovanje da smo dio nečega većeg, a veliki broj žena tvrdi da su tu mudrost naučili od svojih očeva. Kovanje velikih planova i želja da se osvoji cijeli svijet pozitivno je utjecala na veliki broj žena koje svoj uspjeh mogu zahvaliti upravo svojim očevima. Aktivna uloga oca  tijekom djetinjstva mnoge žene je oslobodila opterećenosti i potencijalnog nezadovoljstva vlastitim izgledom i opterećivanja površnim stvarima.

Neke stvari u životu se mogu promijeniti, a neke ipak ne, no bez obzira na sve, uz jaku volju i pozitivne misli sve će biti u redu. Život je prekratak da bi se protratio na razmišljanje o krivim stvarima i neprestanu brigu, a mnoge žene su upravo to naučile od svojih očeva te im je to pomoglo da ne misle uvijek negativno, već da se okrenu pozitivnim stvarima, daju sve od sebe i naposljetku uspiju.

Za uspješno pronalaženje Gospodina Pravoga može biti odgovoran upravo otac. Naime, davanjem pravih savjeta, upozoravanjem na loše mane vaših bivših partnera, pružanjem pažnje i ljubavi naučio vas je da zaslužujete pravu ljubav i nekoga tko će se prema vama odnositi s poštovanjem.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!