TOPE SE KALORIJE

Zašto je nekad šoping bolji od teretane?

18.04.2013 u 09:26

Bionic
Reading

Novo istraživanje o ženama i šopingu donosi neka doista zanimljiva saznanja. Naime, kako tvrde znanstvenici, žene godišnje u šopingu prohodaju gotovo osam maratona. Osim toga, u samo dva dana u tjednu žene u šopingu prohodaju više od tri kilometra za tri sata pa tako sagore čak 14.844 kalorija, što je kalorijska vrijednost koju imaju 64 čokoladice

Obožavanje šopinga navodi Britanke da u potrazi za savršenim komadom odjeće prohodaju više od 320 kilometara godišnje, skoro čak osam maratona.

Nova studija je otkrila kako žene prehodaju više od tri kilometra u tri sata samo u dva odlaska u šoping u tjednu, piše Daily Mail. Tijekom godine to silno hodanje sagorijeva i kalorije, pa tako žene šopingom godišnje sagore čak 14.844 kalorija, što je kalorijska vrijednost koju imaju 64 čokoladice.

Tijekom cijelog života kupci mogu očekivati da će prehodati nevjerojatnih 20 tisuća kilometara, što je malo više negoli zračna udaljenost od Londona do Sydneyja koja iznosi oko 16 tisuća kilometara. Istraživanje je provedeno na skupini kupaca koje se zamolilo da tijekom šopinga nose pedometar te da četiri tjedna mjere koliko su prehodali.

Kratki odlasci u nabavku svakodnevnih potrepština nisu se uračunavali u istraživanje, a znanstvenici su se usredotočili na tjedne odlaske u supermarkete i šoping centre te dućane u centru grada.

Glasnogovornik PromotionalCodes.org.uk, koji je proveo istraživanje, kaže: 'Većina ljudi smatra šoping ležernom razonodom. Osim toga, u tri sata šopinga prehoda se i nekoliko kilometara, tako da istovremeno vježbate.'