premium zeleni čaj u prahu

Zašto je japanska matcha superfood kralj

10.04.2019 u 09:35

Bionic
Reading

Matcha je japanski premium zeleni čaj u prahu kakav se stoljećima koristi u japanskim čajnim ceremonijama. Grmovi zelenog čaja rastu u hladovini jer se tako potiče sinteza klorofila i povećava razina aminokiselina. Popularnost matche raste iz dana u dan jer oni koji ga probaju, u pravilu se zaljube

7 razloga zbog kojih japanska matcha zaslužuje superfood krunu

  1. Iznimno je snažan antioksidans s vrlo visokim antioksidativnim kapacitetom ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) te neizostavan kod detox tretmana.
  2. Sadrži amino kiselinu L-teanin koja aktivira osjećaj smirenosti, fokusiranosti i relaksacije.
  3. Smatra se 10 puta potentnijim od običnog zelenog čaja spravljenog na klasičan način.
  4. Blagi je stimulans koji podiže razinu 'održive energije' bez naglih oscilacija.
  5. Potiče metabolizam i brže sagorijevanje masnoća.
  6. Pomaže pri regulaciji i održavanju optimalne razine šećera u krvi.
  7. Prirodno je bogat vitaminima A, B6, C i K, magnezijem, kalcijem, željezom, kalijem, fosforom, cinkom i bakrom.

Ovo je 7 dobrih razloga da matcha uvijek bude pri ruci kada osjetite umor i dekoncentraciju ili vam je potreban snažan antioksidans i podrška imunitetu. Treba imati na umu da je samo čista japanska matcha ceremonijalne kvalitete pa je uključite u svoje zelene proljetne rituale i provjerite kvalitetu.

Kako se spravlja matcha

1. Tradicionalan način

Tradicionalan način spravljanja matche je vrlo jednostavan. U široku šalicu stavite žlicu matcha praha (može se i prosijati kroz malo sito za bolji efekt). Dodajte 2-3 žlice tople vode i razmutite prah dok se zapjeni. Dodajte tople vode do vrha šalice, promiješajte i uživajte.

2. Matcha latte

Matcha latte se lako i brzo može pripremiti kod kuće. Razmutite matcha prah u šalici i zagrijte 2 dl biljnog mlijeka. Ulijte polovicu toplog biljnog mlijeka u šalicu s matchom, a polovicu u manju bočicu i snažno mućkajte dok ne postignete gustu, kremastu teksturu pjene (naravno, može i nekom drugom metodom). Ulijte gustu pjenu u vaš napitak, malo promiješajte, po želji ukrasite matcha prahom.

3. Nemam-vremena-matcha

Ako ste u žurbi, jednostavno razmutite žlicu matche u vodi ili biljnom mlijeku po želji (može i u shakeru) i nazdravite zdravlju.

https://www.biobio.hr/biografika/matcha-2712/

Više informacija o svojstvima i upotrebi japanske matche potražite u bio&bio trgovinama ili putem besplatnog telefona 0800 246 246.