OTVOREN DOSJE

Zašto je FBI godinama pratio Whitney Houston?

06.03.2013 u 10:49

Bionic
Reading

Život pod svjetlima reflektora nije bio jednostavan za Whitney Houston. Godinu dana nakon njezine smrti FBI je otvorio dosje slavne pjevačice koji otkriva da je bila suočena s pokušajima ucjena, napadima bolesnih obožavatelja, uhodama i prijetnjama

FBI je otvorio dosje koji svjedoči o tome da se Whitney Houston u svom privatnom životu morala nositi s raznim oblicima uznemiravanja. Među dokumentima su i pisma opsesivnih obožavatelja i pojedinosti o pokušaju ucjene, piše Mail Online.

Ubrzo nakon što se udala za Bobbyja Browna njezin je navodni bliski prijatelj, koji je raspolagao s puno privatnih informacija, pokušavao ucijeniti slavnu pjevačicu. Dokumentacija FBI-ja pokazuje da je jedan odvjetnik iz Chicaga tražio od njezine produkcijske kuće da mu zvijezda plati 100.000 dolara kako njegov klijent ne bi medijima otkrio kompromitirajuće pojedinosti o njezinom životu. Otac slavne pjevačice navodno je poslao ugovor o povjerljivosti i dao novac.

FBI je pratio Whitney Houston kada je bila na vrhuncu slave, između 1988. i 1999. godine, a dokumenti pokazuju da se u tom desetljeću suočavala s opsesivnim obožavateljima. Godine 1999. počela je primati pisma i kasete iz Nizozemske u kojima joj se prijetilo smrću.

FBI je tada proveo istragu nad neobičnim muškarcem koji je tvrdio da je predsjednik Europe te da je kupio Brazil za 66 milijardi dolara i pomogao Nelsonu Mandeli da pobijedi na izborima u Južnoafričkoj Republici.

Među pismima obožavatelja nalazi se i pismo muškarca iz Vermonta koji je dokazivao svoju ljubav pomoću više od 70 pisama poslanih u 17-mjesečnom razdoblju. Dokumenti FBI-ja pokazuju da muškarac nije prekršio nijedan zakon, nego joj je samo htio izjaviti ljubav.

Nakon što je desetljeće bila na vrhuncu karijere počeli su njezini ozbiljni problemi s ovisnošću. Dugo se borila s drogom i alkoholom te više puta bila na odvikavanju. Njezini posljednji nastupi pokazivali su da su godine ovisnosti uzele danak. Houston je otkazala niz koncerata, a nastupajući 2003. godine kod Oprah priznala je razmjere svoje ovisnosti o cracku i kokainu. 'To je bilo svaki dan, svaki', rekla je.

Njezin snažan glas počeo je patiti zbog ovisnosti, a 2007. godine rastala se nakon 15 godina braka od supruga Bobbyja Browna.

Houston je pronađena mrtva 11. veljače prošle godine u kadi hotelske sobe na Beverly Hillsu. Policija je priopćila da je smrt 48-godišnje zvijezde bio nesretni slučaj utapanja zbog kokaina i bolesti srca.

Čak ni njezin pogreb nije prošao bez drame. Incident je izazvao njezin bivši suprug Bobby Brown.