NE PRIGOVARAJTE

Zašto je dobro kad muškarac radi prekovremeno

21.02.2014 u 11:08

Bionic
Reading

Ženama koje rade puno radno vrijeme te brinu o djeci i obitelji jer njihovi muževi rade još više bit će iznenađenje čuti da takav način života ima pozitivan učinak na njihovo zdravlje

Znanstvenici sa sveučilišta Texas i Dallas zaključili su da su žene zdravije ako muškarci više rade jer više privređuju, ali je jednako bitno da su i same zaposlene te imaju karijeru. U obzir su uzimali tri parametra: prihode, uzročnike stresa i vrijeme za rekreaciju.

U svojoj su studiji uspoređivali kako posao i karijera utječu na zdravlje muškaraca i žena. Najbolje zdravlje imale su isključivo žene koje su više toga preuzimale na sebe jer muževi često rade prekovremeno, ali to nije bio slučaj sa ženama koje nisu radile ili su radile na pola radnog vremena.

Koautorica studije Sibyl Kleiner rekla je za Daily Mail kako je jedina uočljiva razlika u svemu bolji prihod pa si žene mogu priuštiti mala zadovoljstva, osjećaju se bolje i na taj način čuvaju svoje zdravlje. Također se pokazalo da žene ne zarađuju jednako kao i muškarci kada rade više, a u tim slučajevima i zdravlje muškarca pati.