MODNI KLASIK

Započela vladavina šarmantnih prugica

16.04.2010 u 12:45

Bionic
Reading

Neuništive prugice ponovno su se vratile u velikom stilu na modnu scenu i gradske ulice. One su neprolazni modni klasik koji će unijeti dašak otkačenosti i šarma u bilo koju kombinaciju ovoga proljeća

Prugice su ovoga proljeća 'must have', a odjevni predmeti s ovim slatkim uzorkom u svoje su kolekcije uvrstili mnogi slavni dizajneri poput Donne Karan, Marca Jacobsa, modne kuće Chanel, ali i cjenovno prihvatljivijih brendova kao što su H&M-a ili Top Shop.

Prugice su tako osvanule svugdje - vidjeli smo ih na majicama, haljinama, torbicama, suknjama, na šalovima…

Zanimljivo je da je majica na pruge nastala još u 20-ih godina u francuskoj Bretanji, a kasnije su ih pronosile (i proslavile) ikone stila Coco Chanel i glumica Brigitte Bardot.

Premda je tzv. mornarski stil već upisan u sve modne leksikone kao vječiti klasik, čini se da će ovoga proljeće i ljeta biti sveprisutan.

Crno-bijele ili plavo-bijele prugice uvijek su in, no ako voliš eksperimentirati s bojama, slobodno odjeni nešto s crvenim, zelenim ili ove godine posebno trendy ljubičastim ili žutim tonovima.

No oprez! Prugice su zbilja nesumnjivo zgodan modni detalj, no treba voditi računa o tome da su u skladu s tvojom građom. Vodoravne pruge dodaju obline tamo gdje ih nedostaje, a okomite optički produljuju punašniju figuru.

Zato ako si punija, izbjegavaj vodoravne pruge. Ovaj uzorak nije dobrodošao ni ako imaš bujno poprsje i naglašen dio oko struka, a ako ih baš voliš nositi, onda izaberi one u tamnijim tonovima. Da bi izgledala vitkije, posegni za tunikama, košuljama, hlačama ili suknjama s okomitim ili dijagonalnim prugicama.

Dakako, svako pretjerivanje nije dobro pa će jedan prugasti odjevni predmet oživjeti svaku odjevnu kombinaciju što se, naravno, ne bi moglo reći ako se od glave do pete odjeneš u prugice.