RECEPTI ČITATELJA

Zapečena cvjetača sa sirom i avokadom

03.05.2013 u 10:31

Bionic
Reading

Kada žudite za laganim i brzim ručkom, zapečena cvjetača mogla bi biti pravi izbor, a ukoliko u cijelu kombinaciju dodate i malo sira i avokada, gurmanski užitak je zajamčen

Potrebni sastojci:
cvjetača
avokado
parmezan
sol
papar
muškatni oraščić
2dcl vrhnja za kuhanje

Priprema:
Cvjetaču očistite od listova te odvojite na krupnije cvjetove. Stavite kuhati u litru prethodno proključale slane vode i kuhajte na laganoj vatri otprilike 10 min. (probajte vilicom cvjetove - moraju ostati kompaktni te ne smiju biti mekani).

Kuhanu cvjetaču procijedite i stavite u pekač na narezani zreli avokado. Posolite, popaprite, zalijte vrhnjem za kuhanje te pospite sirom. Na vrh naribajte muškatni oraščić.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C otprilike 25-30 minuta. Kad se stvori rumena korica, izvadite iz pećnice.

Recept za zapečenu cvjetaču sa sirom i avokadom poslala nam je Marta Pribanić iz Zagreba.


Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije kolače s voćem ili najukusniju tjesteninu s mirisnim začinima i rajčicama, javite nam se s proljetnim receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam ga zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr