INTERES JE VELIK

Zanimljive radionice prirodne kozmetike koje organizira Kemig4u

06.09.2019 u 17:25

Bionic
Reading

Izbor komercijalnih ali i organskih proizvoda za kožu na tržištu je velik i svatko može brzo i jednostavno kupiti proizvod za svoj tip kože. Ali nema takvog proizvoda na policama dućana koji se može mjeriti s onom kakvog svatko može napraviti sam. U Kemig4u već dulje vrijeme vrsni stručnjaci polaznicama prenose svoje vrijedno znanje. Od ove jeseni kreću s novim zanimljivim radionicama

Kako pravu prirodnu kremu ne možete nabaviti u marketu ili apoteci, mogućnost da je sami naučite izraditi nameće se kao najjednostavniji i u vrlo kratkom roku najisplativiji način da si je učinite dostupnom. Jednom kada naučite osnove kreiranja prirodne kozmetike u kućnoj izradi, malo toga nećete znati sami napraviti. Moći ćete odabrati sastojke koje želite u svojoj kozmetici, njihove omjere, mirise i konzistencije. S dolaskom jeseni u Kemig4u nastavljaju s radionicama u njihovoj maloprodaji.

Prva radionica namijenjena je početnicima i održat će ju Dragana Klarić, fitoaromaterapeutkinja, 10. rujna u 18 sati, u Bauerovoj 5 u Zagrebu.

Dragana Klarić je farmaceutska tehničarka/kozmetičarka, fitoaromaterapeutkinja i savjetnica za prirodnu kozmetiku. Posjeduje dvadesetogodišnje iskustvo u radu s prirodnom kozmetikom i eteričnim uljima. Obožava prirodnu kozmetiku i ljekovito bilje i vrlo rado svoje znanje i iskustvo prenosi svojim klijentima. Vlasnica je Holističkog Studija Phyto Formula registriranog za savjetovanje i poduku iz područja fitoaromaterapije i prirodne kozmetike. Uz navedeno u holističkom studiju radi i tretmane lica i tijela s vrhunskom prirodnom i organskom kozmetikom te eteričnim i baznim uljima.

Broj sudionika radionice ograničen je na 20. Da bi se sudjelovalo, potrebno je izvršiti uplatu kotizacije u iznosu od 100,00 kn.

Druga radionica je - Eterična ulja i hidrolati u kulinarstvu.

Namijenjena je polaznicima koji već imaju predznanje o eteričnim uljima i hidrolatima, a održat će ju mr.sc. Jasminka Papić, dipl.ing., 12. rujna u 18 sati, u Bauerovoj 5 u Zagrebu.

Bočice eteričnih ulja na polici smočnice ili hladnjaka mogu ponekad zamijeniti cijele gredice rascvjetanih začinskih biljaka. Za razliku od osušenih začina čiji se miris teško može povezati sa svježinom tek ubrane biljke, eterična ulja odlično oponašaju njihovu aromu. Iako eterična ulja toliko često povezujemo s aromaterapijom, svoju primjenu najviše nalaze u prehrambenoj i parfemskoj industriji. Nezaobilazni su sastojak svih vrsta prehrambenih aroma koje imaju ključnu ulogu u privlačnosti i prihvaćanju hrane. Nekoliko kapi pravilno odabrane arome može potpuno neutralnu hranu pretvoriti u gurmanski užitak. Nasuprot drugim dodacima koji se u hrani mogu nalaziti u većim količinama, a čija prisutnost ostaje često nezamijećena osjetilima, potrošaču je moguće osjetiti i prepoznati dodatak arome osobnim zapažanjem. Arome, osim na jestivost, imaju dodatnu funkciju u probavi i metabolizmu kao i u uspješnosti provođenja pojedinih dijeta. Kako se eterična ulja u kulinarstvu upotrebljavaju upravo u svrhu aromatiziranja, valja ih vrlo oprezno dozirati. U suprotnome se postiže neželjeni učinak (prejak okus, paleći ili gorak) koji može imati i štetne posljedice. Zbog toga ih je potrebno prije upotrebe razrijediti u nekom jestivom ulju (maslinovom, suncokretovom itd), maslacu, medu, vrhnju i sl. Na taj se način mogu puno bolje dozirati čime se ostvaruje izuzetan senzorski doživljaj (najčešće se radi o 1-3 kapi čistog eteričnog ulja na cijelo jelo). U kulinarstvu se mogu uspješno upotrebljavati i određeni hidrolati i to kao začini u raznim jelima, napitcima, kolačima, nadjevima. Na radionici će biti riječi o vrstama eteričnih ulja i hidrolata dozvoljenih za primjenu u kulinarstvu i njihovim dozama. Bit će prikazani i neki primjeri njihove primjene u receptima za pripremu jela i napitaka.

Broj sudionika ograničen je na 20. Da bis se sudjelovalo potrebno je izvršiti uplatu kotizacije u iznosu od 100,00 kn, a prijave se šalju na e-mail: maloprodaja@fagron.hr ili tel. 01 464 12 58