ZA 5,8 MILIJUNA EURA

Zadnji Veyron imat će 1.500 KS i juriti 450 km/h

24.06.2013 u 14:13

  • +14

Bugatti Veyron Super Sport

Izvor: Promo fotografije / Autor: bugatti

Bionic
Reading

Najbrži automobil na svijetu trebao bi u finalnoj seriji dobiti posljednji 'hura' u obliku specijalne izvedbe koja bi performansama trebala gotovo prkositi zakonima fizike

Autocar piše kako u Bugattiju nisu pod pritiskom i u žurbi te kako su u fazi ispitivanja potrošačkog pulsa kako bi ustanovili koliko prostora ima na tržištu za automobil koji bi navodno trebao koštati gotovo šest puta više od standardne izvedbe - odnosno 5,8 milijuna eura!

Automobil bi bio zasnovan na trenutno najsnažnijem Veyronu, svjetskom rekorderu - Super Sportu - no uz značajne modifikacije na svim komponentama. Ultimativni Veyron bi, navodno, trebao smršaviti za 200-tinjak kg te povećanjem volumena motora ojačati za više od 300 KS. Veyron Super Sport teži 1888 kg, a njegov W16 razvija 1200 KS.

Poprilično je jasno da će tehnologija guma i onog što one mogu podnijeti biti ograničavajući faktor za performanse, no za ovako visoku cijenu očekuje se da bi automobil trebao biti sposoban postići 450 km/h maksimalne brzine.

Bili živi, pa vidjeli.