SPECIFIČNA NIJANSA

Zaboravite na plavu, žutu i zelenu: Ovo je boja koja će dominirati idućom godinom

09.12.2018 u 13:17

Bionic
Reading

Svaka nova modna sezona donosi i novu raskošnu paletu u kojoj se uvijek istakne nekoliko najpoželjnijih nijansi. Prošle godine to su bez konkurencije bile sve nijanse zelene, koje su vladale od početka proljeća u mint varijantama, a kasnije u hladnim danima tu je čast preuzela bogata trava zelena nijansa. Ako niste ljubitelj iste, možete odahnuti, jer od 2019. ova će boja zasjesti zasluženo na tron

Svake godine Pantone predlaže svoju paletu najpoželjnijih boja, a za narednu nam 2019. preporučuju jednu vedru nijansu koja će mnogima nakon tmurnih zimskih tonova vratiti osmijeh na lice.

Riječ je o boji živućih koralja. Ova specifična nijansa crvene vladat će modnim pistama, interijerima, a neće je se moći zaobići ni u make up trendovima.

Pantone naglašava da ovogodišnji izbor simbolizira urođenu potrebu za optimizmom, veselim potezima i autentičnim i prepoznatljivim iskustvima koja omogućuju povezanost i intimnost.

Inače, Pantone posljednjih 20 godina u prosincu objavi hit boju koja će potom vladati. Prošle godine tako su najavili ljubičastu, a iako je ona bila dosta popularna, nadjačala ju je zelena. Mint nijanse nosile su se u proljetnim i ljetnim danima, dok su kroz hladnije dane nešto traženije bile tamnije nijanse - trava zelena i smaragdna.

Zelena se itekako puno koristila i u uređenju interijera. Floralni i botanički motivi prevladavali su u svim linijama salona za namještaj, a hoće li isto ove godine postići nova hit boja, doznat ćemo uskoro.