LAGANIJI I UKUSNIJI

Zaboravite na muffine, ovo je novi trendi desert

26.08.2013 u 10:06

Bionic
Reading

Želite li biti trendi u svijetu obožavanih slastica, idući put za goste pripremite kolač od bjelanjaka, odnosno puslice

Novi trend potpuno je zaboravio na slatke cupcakese, muffine i slične deserte te se prebacio na laganiju varijantu, piše Dialy Mail

Kolač od bjelanjaka postao je pravi hit u mondenim restoranima, a ako se bojite da se nećete najesti i nauživati u desertu, ne brinite se - porcije su navodno ogromne. Dakle kod nas su to mali kolači poznati kao puslice, a u Americi su puno veći.

U restoranima su navodno kolači od bjelanjaka veliki, pufasti i servirani preko cijelog tanjura. Lijepo ukrašeni i u izlozima restorana, ti su kolači navodno postali jako popularni.

Budući da su napravljeni od bjelanjaka i malo šećera, na glasu su kao lagani desert koji vas neće udebljati poput slasnog muffina. U jednom cupcakeu ima oko 300 kalorija, a u kolaču od bjelanjaka upola manje.

ChefYotam Ottolenghi smatra se pokretačem ovog trenda, a dnevno proda i po 60 kolačića s raznim okusima. Slastičarka Even Waitrose pak prodaje varijante s malinom, mangom ili čokoladom, a na stranicama meringuegirls.co.uk mogu se naručiti i svadbene torte od bjelanjaka