novi trendovi

Zaboravite na minimalizam; u 2024. godini prevladavat će raskoš i glamur

06.01.2024 u 21:10

Bionic
Reading

Prugasti uzorak, povratak volana, eklektične dekoracije i namještaj s karakterom samo su dio noviteta koji nas očekuju u dizajnu interijera u ovoj godini

Kao i uvijek, nova godina donosi nam i niz novih trendova u svim poljima života, pa tako i u dizajnu doma, a stručnjaci su detektirali pet ključnih promjena u načinu na koji ćemo uređivati interijer.

Čini se da će najveća promjena biti u zaokretu od minimalizma, koji je prevladavao posljednjih godina, prema nešto raskošnijim komadima namještaja s izraženim karakterom.

Autentičan namještaj

Kada krenete u potragu za novim detaljima kojima ćete obogatiti svoj dom, očekujte mnogobrojne komade koje karakterizira autentičan dizajn.

Glomazne fotelje kao stvorene za sate i sate odmaranja uz dobre knjige i serije, stolići koji dizajnom postaju pravi statement komadi te razni multifunkcijski primjerci namještaja samo su dio nove ponude koja odiše karakterom.

Prugasti dizajn

Ako išta predstavlja pomak od minimalističkog uređenja, onda je to prugasti dizajn. S ovim simbolom chica postupajte oprezno kako ne biste kreirali vizualno prenapučen prostor te ga kombinirajte s neutralnim komadima.

Prugasti dizajn od sada možete pronaći na gotovo svemu - od svijećnjaka preko posuđa do tekstila za dom.

Intrigantni oblici

Eklektično posuđe, vaze u neočekivanim oblicima, nakošene skulpture i slični intrigantni oblici novi su trend u uređenju. U 2024. odustanite od očekivanog i obogatite svoj interijer ovim modernim dekoracijama koje odišu luksuzom.

Tekstil s volanima

No ako ultramoderno uređenje nije po vašem ukusu, dobra vijest je povratak mnogima omiljenog detalja - šarmantnih volana. Ukrasni jastučići, presvlake, zavjese, prekrivači... ne postoji komad koji nećete pronaći u ovom simpatičnom stilu koji podsjeća na djetinjstvo.

Raskošni tepisi

Iako su tepisi već godinama out, činjenica je da u svaki dom unose toplinu i stvaraju ugodniju atmosferu. Ravni tepisi možda su lakši za održavanje, ali u ovoj godini zaboravite na takav minimalizam i birajte raskošne primjerke bogate teksture.