na listama najboljih

Za omiljenu prostoriju u domu: Namještaj iz tehnološki superiornih njemačkih tvornica

18.12.2023 u 13:10

Bionic
Reading

Nobell je novi kuhinjski studio koji prvi i jedini na hrvatsko tržište dovodi prestižne Next125 kuhinje koje odlikuje pročišćeni dizajn i profinjenost. Riječ je o kuhinjama visoke funkcionalnosti, koje redovno ulaze u međunarodne top liste najboljih

Iza ovog studija stoje dvije projektantice koje su se otisnule u poduzetničke vode vođene glavnim ciljem: žele biti posvećene svakom kupcu i osmisliti mu personaliziranu kuhinju koju će opremiti namještajem iz tehnološki superiornih njemačkih tvornica.

One su Ivana Karlović i Vedrana Sekula Žeželj, a dosad su stekle čak 33 godine zajedničkog iskustva u projektiranju i opremanju kuhinja radeći za renomirane salone i proizvođače. U tom razdoblju su osmislile i dovršile nekoliko tisuća kuhinja.

'I najzahtjevniji prostor se može pretvoriti u vrhunsku kuhinju, ako imate znanje i iskustvo. Zadatak je lakši kad radite s namještajem kakav ima Next125: to je inovativna kompanija koja uvodi pionirske elemente u kuhinju, od materijala i boja, do tehnologije i izvedbe. Želimo to iskustvo približiti domaćim kupcima, a mi ćemo se potruditi da svaki centimetar kuhinje bude funkcionalan i lijep', poručuje Vedrana Sekula Žeželj. Kada pitate Vedranu da izdvoji jedan komad njihovog namještaja koji održava filozofiju proizvodnje, spremno kaže:

'Stol za kuhanje! Poseban je u izvedbi i funkciji jer Next125 do sada nije nudio tu fuziju stola i elemenata za pripremu hrane. U njegovo središte možemo položiti opremu za kuhanje, pranje namirnica, usisne nape – sve što poželimo. A potom sjednemo oko njega, kao oko modernog ognjišta i uživamo u hrani. Izniman je dizajnerski iskorak i svojevrsna napredna verzija kuhinjskog otoka.'

Njezina poslovna partnerica Ivana Karlović ima status jedne od najtraženijih projektantica kuhinja. Ističe kako će njihov studio kuhinja nuditi namještaj namijenjen i drugim prostorima u domu, no uz jednu posebnost:

'Možemo ponuditi isti stil u cijelom domu; u predsoblju, blagovaonici, dnevnom boravku ili kupaonici možete imati namještaj od istog materijala, u istim bojama, tonovima, obradama. Fleksibilni modularni sistemi proizvođača s kojima radimo to omogućuju, kao i izvedbu u različitim cjenovnim razredima. Ne mislimo dijeliti kupce po kupovnoj moći i uvijek se prilagođavamo okvirima planirane investicije.' Ako ih se pita kako i zašto su se odlučile za Next125, Ivana kaže:

'Sajam namještaja u Milanu (Salone del Mobile) centralno je mjesto ove branše, a Next125 redovno je kuhinjska zvijezda tog događanja. Vidjele smo koliko kupci, arhitekti, dizajneri cijene i prihvaćaju funkcionalnost, estetiku i njemačku tehnološku superiornost. S njima ne možete pogriješiti.'

No, jesu li sve kuhinje novog studija preskupe za prosječni budžet? 'Pobrinule smo se i za to', odmah odgovaraju Ivana i Vedrana. U Nobellu nude namještaj još dvaju njemačkih proizvođača - Schüller i Nobilia, pa je moguće kupiti kuhinju prosječnih gabarita već za 6.000 eura. U toj cijeni su uključeni i aparati, sudoper i slavina, kao i montaža i dostava u Zagrebu.

O kuhinjama Next125

Ovaj njemački brand se inspirira idejama Bauhausa, negdašnje prestižne škole dizajna i arhitekture. Namještaj je minimalistički, funkcionalan, tehnološki superioran, štuje preciznost, pobuđuje emocije. Inovativnost kompanije ogleda se u svim elementima, pa se primjerice može birati između fronti od stakla ili keramike; nadalje, visina korpusa dolazi u tri varijante kako bi se maksimalno prilagodila ergonomiji korisnika. Uz eleganciju izvedbe, ovaj brand se posvetio ese