trendovi u 2023.

Zaboravite na minimalističke bijele vjenčanice! 'In' mladenke od sada nose raskošne ukrase, mini krojeve i nježne boje

21.01.2023 u 19:09

Bionic
Reading

Nakon pandemijskog razdoblja, u kojem je prevladavao minimalizam u svakom obliku, velika vjenčanja vraćaju se u punom sjaju, a donose i neke nove trendove

Odabir vjenčanice jedan je od najuzbudljivijih događaja u pripremi svadbe. Trenutak u kojem buduća mladenka odjene savršenu haljinu za dan o kojem je oduvijek sanjala, trenutak je koji se ne zaboravlja.

No istina je i da potraga za savršenom vjenčanicom može biti jako stresna. Izbor je ogroman, a vremena nikad dovoljno da se isprobaju baš svi modeli dok se ne pronađe 'onaj pravi'.

Ono što bi moglo znatno olakšati potragu u blistajućim trgovinama s najnovijim modelima vjenč svakako je upoznavanje s nadolazećim trendovima. Nakon pandemijskog razdoblja velika vjenčanja vraćaju se u punom sjaju, a donose i neke nove stilove.

Raskošni rukavi

Vjenčanice s dugim rukavima nisu baš neka novost jer se nose još od sredine 1800-ih godina. Iako je prošlo preko dvjesto godina otkako su prvi put nošene, u 2023. godini možemo očekivati njihovu pravu renesansu.

'Vjerujem da će dugački rukavi upareni s uskim krojem biti prvi izbor u ovoj godini', govori Nadia Manjarrez, dizajnerica vjenčanica.

Od čipkastih do zvonolikih, nema modela koji neće dolaziti bez varijante s dugim rukavima, a za to su spremni dizajneri čije najnovije kolekcije obiluju upravom ovakvim modelima.

Body hugging modeli

U nešto daljoj prošlosti u modi su bile isključivo raskošne, široke vjenčanice koje, ponajviše iz religijskih razloga, nisu isticale liniju.

Ipak, u novije doba tzv. body hugging modeli stekli su veliku popularnost i očekuje se da će dominirati u nadolazećoj sezoni vjenčanja.

Riječ je o modelima koji prate liniju tijela i ističu obline, a uz njih se najčešće nosi glomazan i upečatljiv nakit.

Raskošni ukrasi

Nakon nekoliko sezona, u kojima su prevladavali minimalistički modeli, bogato ukrašene vjenčanice vraćaju se na velika vrata. U nadolazećoj sezoni dizajneri i mladenke birat će dragulje, dijamante, kristale i ušivene perle.

Novost je i način na koji će ukrasi biti dekorirani u haljine, s inspiracijom u art-deco stilu. Ukrasni ornamenti bit će dodavani niz leđa i oko struka, a možemo ih očekivati i u raznim bojama.

Kraći modeli

Vjenčanice u stilu minica već su neko vrijeme prisutne na modnoj sceni, a u 2023. godini pridružit će im se i midi krojevi te modeli koji završavaju malo iznad gležnja ili imaju povišeni porub.

'Obožavam kraće modele jer stvaraju osjećaj nostalgije te omogućuju mladenkama da u potpunosti istaknu svoje raskošne svadbene cipele', kaže dizajnerica Danielle Hirsch.

Suptilni tragovi boja

'Prekrasno je vidjeti mladenku koja eksperimentira bojama! Dobra vijest je da u 2023. godini ne morate nositi isključivo bijele vjenčanice', najavljuje novi trend Hirsch.

Ove godine možemo očekivati vjenčanice u suptilnim i nježnim nijansama, a dobrodošli su i ukrasi u raznim nenametljivim bojama.

U VIGNANELLU

Vjenčanica kakva se ne viđa svaki dan: Svi bruje o raskošnom vjenčanju talijanske princeze i njezinog markantnog odabranika

Pogledaj galeriju