NJEGA U ZIMSKIM MJESECIMA

Za sve tipove kože: Savršenu masku za lice možete napraviti i sami, a evo i kako

05.01.2019 u 18:59

Bionic
Reading

Dobra maska za lice može zaista napraviti čudo na vašoj koži, a ukoliko vam se ne kupuju skupocjeni proizvodi koji mame s polica parfumerija i drogerija, uvijek možete posegnuti za kućnom radinosti. Dapače, ponekad su maske koje sami napravite, osobito ako imate kvalitetne i provjerene sastojke, i bolje od kupovnih primjeraka

Svaka koža, lica ili tijela, žudi za pažnjom i njegom. I dok tijelo, osobito zimi, skrivamo iza tople odjeće, lice je uvijek izloženo znatiželjnim pogledima. Kada krenu niske temperature i hladan vjetar, kožu je potrebno dodatno nahraniti i zaštititi, a ako vam se ne troše sumanuti iznosi u drogerijama i parfumerijama, primjerice masku za lice možete bez puno muke pripraviti i sami. U nastavku vam donosimo jednostavne recepte za pripremu maski za lice, ovisno o tipu kože.

Koža sklona aknama

žličica cimeta

žlica meda

žličica sode bikarbone

žlica praha zelenog čaja, primjerice matche

Pomiješajte sve sastojke u zdjeli sve dok ne dobijete glatku, kompaktnu smjesu. Namažite pastu po licu kružnim pokretima i ostavite 10 do 15 minuta da stoji. Isperite mlakom vodom uz pomoć gaze ili krpice kako biste potaknuli cirkulaciju.

Suha koža

polovica zrelog avokada

pola zrele banane

žličica jogurta

žličica meda

Pomiješajte bananu i avokado dok ne dobijete glatku pastu, a potom dodajte jogurt i med. Nanesite na lice i ostavite da djeluje 10 minuta, a potom isperite mlakom vodom.

Koža sklona miteserima

2 žlice smeđeg šećera

2 žlice maslinovog ulja

žlica meda

Pomiješajte sve sastojke u zdjeli sve dok ne dobijete glatku i kompaktnu smjesu, a potom kružnim pokretima nanesite na lice. Ne radite grube pokrete kako ne biste izgulili kožu lica, već sve radite polako i nježno.

Maska za sjajnu i zdravu kožu lica

3 žlice sitno mljevenih zobenih pahuljica

žlica meda

1/2 žličice kurkume

žlica limunovog soka

Miješajte sastojke dok ne postignete glatku smjesu, nanesite na lice i ostavite 15 do 20 minuta. Masku isperite mlakom vodom koristeći se krpicom od muslina kako biste uklonili žutu boju koju ostavlja kurkuma.

Maska za lice s proširenim porama

bjelanjak

žličica limunovog soka

Bjelanjak dobro istucite dok ne dobijete čvrstu, prozračnu smjesu, a potom lagano dodajte limunov sok, konstantno miješajući. Nanesite masku četkom za nanošenje šminke i ostavite da se u potpunosti osuši (u prosjeku pet do 10 minuta) i dok ne dobijete osjećaj da vas koža zateže. Isperite mlakom vodom.

Maska za osjetljivu kožu

2 žlice sitno mljevenih zobenih pahuljica

žlica čvrstog jogurta

žlica meda

Pomiješajte sve sastojke, a potom nanesite na lice i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta. Isperite mlakom vodom, skidajući lagano kružnim pokretima, a potom ručnikom pokupite višak vode.