AKTUALNI TRENDOVI

Za sve ljubiteljice minimalizma: Za toplije dane trebat će vam samo ovih pet ključnih komada

13.03.2020 u 06:30

Bionic
Reading

Modni minimalizam nikad neće izaći iz mode, a modni stručnjaci ističu da se ovaj trend poklapa s aktualnim 'go green' trendovima i načelom održivosti

Investiranje u odjeću koja će potrajati nekoliko sezona nikad nije bilo aktualnije.

Jedno je sigurno - bez obzira na trendove koji se ciklički izmjenjuju, s modnim minimalizmom koji obožavaju fashionistice poput Jennifer Aniston ili Angeline Jolie nikad ne možete pogriješiti i uvijek ćete izgledati kao da ste sišli s modne piste.

Minimalizam nikad nije bio poželjniji, osobito danas, kad čak i high street brendovi sve više razmišljaju o ekološkom aspektu te stvaraju kolekcije koje su u skladu s načelima održivosti.

Sakoi ili predimenzionirane ogrlice pravi su modni klasici koji će lako naći svoje mjesto u garderobama mnogih zaljubljenica u modu i zasigurno neće samo tako lako nestati.

  • +7
Emily Ratajkowski Izvor: Profimedia / Autor: Patrick G. / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Zato ako ste planirali uložiti u nekoliko temeljnih stvari za nadolazeću sezonu, evo što vam treba ovog proljeća:

Sakoi

Sakoe ćemo i dalje viđati na gradskim ulicama ovog proljeća, a aktualni trendovi nalažu da ih nosimo s kratkim hlačama ili bermudama. Ukoliko niste raspoloženi za ovakvu odvažnu kombinaciju, nećete pogriješiti ni ako odlučite upariti sako s npr. trapericama ili kožnim hlačama.

Velike torbe

Nakon vladavine minijaturnih torbi vrijeme je za totalni zaokret. Ove sezone noći će se veliki modeli, a osobito su na cijeni oni vrećasti od meke kože, poput omiljenog modela The Pouch talijanskog luksuznog brenda Bottega Veneta.

  • +2
Slavne dame s velikim torbama Izvor: Profimedia / Autor: JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Predimenzionirane ogrlice

Velike statement ogrlice savršen su način na koji podignuti svaki stajling i učiniti ga ultra modernim! Osobito su na cijeni one koje podsjećaju na lanac s velikim karikama.

Topovi s neobičnim izrezima

Cool topovi koji se nose ispod sakoa ili kardigana dobrodošao su način da se osvježi svaki outfit pa si svakako priuštite pokoji jer ćete u trenu začiniti stajling, a izgledat ćete senzacionalno.

Pletivo

Komadi od pletiva ove sezone dominirat će modnom scenom, a ako se odjenete od glave do pete u ovu udobnu i meku tkaninu, bit ćete apsolutno u korak s trendovima. Slobodno zamijenite plisirane suknje za one od rebrastih pletiva midaxi ili maxi dužine, a ako želite biti in, stilisti savjetuju da se odlučite samo za jednu paletu boja.