MODNO NADAHNUĆE

Za stajlinge bez greške: Ovako Francuskinje nose traperice

11.02.2024 u 16:08

Bionic
Reading

Traperice, usprkos svim trendovima, ne silaze s ljestvica najomiljenijih komada, a ako vam nedostaje nadahnuća za chic modne kombinacije, nećete pogriješiti ako ga potražite na ulicama francuskih gradova, osobito Pariza

Fascinacija modnog svijeta francuskim chicom doista nikad ne prestaje.

Traperice, osobito one ravnih i širih nogavica ili trapezice, najdraža su odjeća Francuskinja te ih odlično uklapaju u svoje dnevne, ali i večernje kombinacije.

  • +9
Traperice ravnih nogavica Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Praktične i udobne traperice uvijek su među najomiljenijim opcijama i u onim poznatim situacijama kad smo u žurbi te ne znamo što obući, ali i kada se uputimo u noćni izlazak.

ISABELLE HUPPERT

Nitko joj ne bi dao 70: Francuska diva u koži od glave do pete

Pogledaj galeriju

Obožavaju ih i Francuskinje koje jako dobro znaju kako učiniti da izgledaju totalno chic. Uz komade poput sakoa, kardigane, bijele košulje, romantične bluze ili trendi čizme svaki će stajling dobiti poseban šarm s daškom francuskog chica.

Evo pet ključnih formula kojima se Francuskinje uvijek rado vraćaju:

Sako i traperice

Francuska modna influencerica Camille Charrière poznata je po svojim odličnim modnim idejama pa je s puno stila kombinirala chic sako, čizme i traperice od svijetlog denima. Jednostavno, efektno i bezvremenski.

Bijela košulja i ravne cipele

Bijela košulja još je jedan klasičan dio francuske basic uniforme. 'Najfrancuskiji' način da je nosite je da je držite otkopčanom onoliko koliko vam je ugodno, a ako se vidi komadić donjeg rublja, onda ste na dobrom putu da budete baš ona chic i zavodljiva Francuskinja. Idealna je za nošenje uz sve vrste cipela, ali s mule natikačama ili balerinkama izgleda - fantastično.

To divno pletivo

Pletivo je uvijek dobra ideja za prijelazno razdoblje, pa neka vas inspirira modna influencerica Sabina Socol - spojite traperice s elegantnim gležnjačama i trapericama, po mogućnosti s visokim strukom.

Čarape s mokasinkama

Budući da trend mokasinki ne gubi na popularnosti, kombinirajte ih s bijelim ili crnim čarapama, kako smo viđali među fashionisticama poput Hailey Bieber ili Kendall Jenner.

Mokasinke s platformom imaju svoj trenutak, pa zašto ne isprobati ovu kombinaciju?

Dvostruki traper i cipele na petu

Ovaj trend vole mnoge francuske ikone, poput Caroline de Maigret i Charlotte Gainsbourg. Kako ga nositi na chic način? Odlučite se za traper jaknu s twistom (razmislite o neklasičnoj silueti s npr. prevelikim reverima uz traperice i štikle). Ili jaknu zamijenite košuljom od jeansa - nećete pogriješiti.

Romantična bluza

Bijela bluza romantičnog stila s malo čipke ili ukrašena vezom odličan je način za kreiranje chic modnih kombinacija upravo s traperom. Bluze ili topovi nadahnuti 60-ima ili 70-ima fantastičan su način za kreiranje nezaboravnih outfita. Upotpunite ih npr. kardiganom tijekom hladnijih mjeseci i udobnim čizmama od brušene kože, a tijekom ljeta samo uskočite u lagane natikače ili sandale na petu.