NAJČEŠĆI STEREOTIPI

Za ovaj horoskopski znak kažu da živi u oblacima i da je uvijek spreman žrtvovati se

24.02.2024 u 09:23

Bionic
Reading

Kao vodeni znak koji zatvara zodijački krug, Ribe su vrlo emocionalne, intuitivne i empatične. Na glasu su kao sanjari koji imaju bogat osjećajni život, bujnu maštu i talent za umjetničko izražavanje

Međutim te značajke ne treba uzimati zdravo za gotovo jer se, ovisno o osobi i položaju planeta u natalnoj karti, mogu iskazati na različite načine. Najrašireniji je stereotip o njima emocionalnost.

Pogledaj detaljni horoskop

Emocionalnost i duboko proživljavanje svega ne znači da će se raspekmeziti na svaku sitnicu. Naprotiv, vrlo su duhovite i znaju okrenuti stvari na šalu. Svjesne da ih ostatak svijeta možda neće razumjeti, nisu uvijek voljne dijeliti dubinu svojih emocija. Često ih zadržavaju za sebe, odnosno pretaču u umjetnički izričaj.

Zadubljene u bajke, glazbu, ples i modne kreacije, slove kao osobe koje žive u oblacima, ali to ne znači da su izgubljene u vremenu i prostoru. Signal intuicije jači je 'u oblacima', a zahvaljujući njemu izmigoljit će neviđenom vještinom iz nevolje u kojoj se nađu. Ne samo da su zbog razvijene intuicije u stanju sagledati određenu situaciju iz drugačijeg kuta, nego opažaju neke pojave prije drugih.

  • +6
Drew Barrymore je Riba, rođena je 22. veljače 1975. Izvor: Profimedia / Autor: RW/MPI / CAPITAL PICTURES / PROFIMEDIA

Suosjećajnost i požrtvovnost također su osobine koje ih prate, no pogrešno je misliti da će se bezglavo žrtvovati za nekoga tko ih kinji. S jedne strane su veliki romantici i sanjaju o vječnoj ljubavi, no ako im je u vezi duže vrijeme zagušljivo, bit će suosjećajne prije svega prema sebi. Iako su sklone duže od drugih znakova čekati da se partner popravi, kad osjete da je njihova žrtva uzaludna, okrenut će se i otići, makar suznih očiju.

  • +2
Juliette Binoche je Riba, rođena je 9. ožujka 1964. Izvor: Profimedia / Autor: Steven Bergman/AFF-USA.COM / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Najpogrešniji je stereotip o Ribama onaj o njihovoj mekoći i neborbenosti. Među njima ima pravih krvoloka, baš kao u životinjskom carstvu. Neke su ljudske Ribe pitome poput zlatnih ribica pogodnih za akvarij dok su druge po temperamentu bliskije štukama i sabljarkama. Zato, imate li posla s Ribom, prvo provjerite pripadaju li grabežljivcima.

  • +6
Olivia Palermo je Riba, rođena je 28. veljače 1986. Izvor: Profimedia / Autor: /IPA / SIPA PRESS / PROFIMEDIA