ČISTO BEZ IMALO MUKE

Dosadilo vam je svakodnevno ribanje podova? Imamo pomagača koji će vam skratiti radne sate

17.04.2020 u 17:06

Bionic
Reading

Razvoj robotike kod mnogih je ljudi izazvao bojazan da će roboti preuzeti naše poslove i ugroziti nam egzistenciju. Danas ih rado ugošćujemo u svojim domovima i prepuštamo im dosadne poslove poput usisavanja podova. No dok su mnogi skupljanje mrvica hrane, dlaka, grinja i prašine s veseljem prepustili robotskim usisavačima, dosta ih još ne zna za robote koji umjesto njih mogu počistiti i oprati tvrde podove

Nitko ne voli brisanje. Od kanti punih prljave vode, do nehigijenskih (i grubih) krpa, to je intenzivan posao koji zahtijeva veliku nadogradnju. Srećom, robotski perači su tu da vam olakšaju život. Sve što trebate je napuniti spremnik, pritisnuti start i pustiti ih da rade svoje.

Već znate za robotske usisavače Roomba no znate li da na tržištu postoji i robot koji donosi kraj vaših muka kada je u pitanju i pranje podova? Kako ne bi više klečali na podu ili upirući nekom drškom, tvrtka iRobot nudi inovativno cjelovito riješenje koje je nedavno po prvi put predstavljeno u Hrvatskoj - robotske perače Braava koji će taj posao obaviti puno preciznije i bezbolnije od vas.

Braava ima dva načina rada. Pitate li se koja? Kod suhog načina Braava uklanja prašinu, dlake životinja, mrvice, kosu sa svih vrsta podnih površina, ali ne može obaviti čišćenje tvrdokornih mrlja koje su se prilijepe za podove. Nečistoća se nakuplja na krpi od mikrovlakana koju nakon čišćenja možete samo istresti ili oprati.

Osim suhog, Braava ima mogućnost i mokrog čišćenja. Pod time mislimo dodatno čišćenje podova nastalim stalnim ulaskom u stan ili kuću s obućom, kućnim ljubimcima i djecom. S robotskim peračima Braava marke iRobot nećete imati puno muke, jer sve što trebate napraviti je krpu za čišćenje zamijeniti onom za pranje i svom robotu u spremnik uliti vodu, a po želji i sredstvo za poliranje. Inovativno, zar ne? Ipak, ovdje se radi o kompaktnom riješenju koja radi dvije stvari, jedno nakon drugoga.

Braava se prilagodila svakom kućanstvu te između nekoliko modela možete izabrati upravo onu po vašoj mjeri.

Braava jet 250

Uža specijalnost robotskog perača Braava jet 250 su manji prostori i posjeduje istančan osjećaj za detalje. Opremljena je vibrirajućom glavom za čišćenje i preciznim raspršivačem s prilagodljivom razinom raspršivanja. S jednim punjenjem Braava jet 250 može suho očistiti površinu do 25m2 ili s mokrim čišćenjem do 20m2.

Zbog mogućnosti čišćenja određenog mjesta, zahvaljujući funkciji SPOT Clean, uređaj Braava jet 250 je idealan za čišćenje i pranje teško distupnih mjesta u kuhinjama i kupaonicama. Upregnuti na čišćenje ovaj uređaj možete i na daljinu putem aplikacije iRobot Home.

Braava 390t

Robotski uređaj Braava 390t je vrlo koristan za svaki dom koji ima parket, a prije svega za veća kućanstva ili kuće. S jednim punjenjem Braava može suho očistiti površinu do 92m2 ili s mokrim čišćenjem do 32m2. Velika prednost je Sustav Pro-Clean koji omogućuje potpuno čišćenje vaših podova. Braava 390t se može i vrlo brzo napuniti (4 sata ili 2 sata s turbo punjačom), što znači da vrlo brzo može nastaviti s radom.

Za kretanje kroz kuću, Braava 390t koristi svojevrsni GPS - NorthStar navigacijsku kocku koja Braavi šalje signal kojim utvrđuje njezin trenutni položaj u prostoru. Zahvaljujući njemu Braava zna što je već oprala i koja mjesta je još potrebno očistiti. Kada Braava završi s čišćenjem vraća se na mjesto gdje je započela s čišćenjem i isključuje se.

Braava jet m6

Robotski perač Braava jet m6 je najnapredniji robotski perač podova renomirane tvrtke iRobot. Idealan je za čišćenje čvrstih površina poput drvenih podova, pločica i kamenih podova, a zbog Maximized-Edge dizajna, također učinkovito čisti kutove i rubove. Zahvaljujući naprednim navigacijskim mogućnostima, robotski perač učinkovito čisti pod i izbjegava sve moguće prepreke, kao što su namještaj, tepisi i druge prepreke.

Ako se baterija uređaja za čišćenje robota isprazni i prije završetka čišćenja, robot će se automatski vratiti u stanicu za punjenje i nastaviti s čišćenjem kada se napuni. S jednim punjenjem u suhom načinu čišćenja Braava jet m6 može počistiti 100 m2, a u mokro/vlažnom načinu do 40m2 (100 m2 sa dodatnim punjenjem na baznoj stanici).

I s Braava jet m6 kao i kod drugih modela moguće je upravljati putem pametnog telefona te način čišćenja prilagoditi svojim željama. Pored toga, omogućen je i prikaz područja koje je vaš robot već očistio. Krasi je i sposobnost učenja, pripreme navigacije i prilagodbe vašem domu.

Funkcija Imprint Smart Mapping omogućuje robotu upoznavanje prostora, mapiranje i prilagođavanje vašem domu te utvrđivanje najboljeg načina čišćenja svake sobe. Zahvaljujući tome možete imati potpunu kontrolu nad čišćenjem; možete izabrati koje će se sobe čistiti i kada putem aplikacije iRobot HOME, Google Assistant ili Alexa.

Rukovanje Braavom jet m6 iznimno je jednostavno, što je ujedno ključni dio njenog efikasnog dizajna. Izborom jedne od dviju krpica ona će znati što želite od nje – suho ili mokro brisanje podova. Braava je opremljena senzorima zahvaljujući kojima, na temelju krpice koju ste izabrali, točno zna treba li uključiti vodu ili ne. Osim vode, za dugotrajni svježi miris možete koristiti i otopinu za Braava jet™ uređaje za čišćenje tvrdih podova, a nakon što izvrši svoj zadatak preostaje vam tek da stavite prljavu krpicu na pranje i ispraznite spremnik s prljavom vodom. Zapremnina mu je oko pola litre, a njegovo je pražnjenje i više no bezbolno. Kako se nalazi na njenoj gornjoj površini, on će se izbaciti pritiskom na odgovarajuće dugme. I bez brige, šanse da prilikom pražnjenja zaprljate sebe ili pod ravne su nuli.

iRobot Braava jet m6 Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Kad ste pripremili uređaj za brisanje ili pranje, sve što vam ostaje je pritisnuti CLEAN na samom uređaju ili nekom od digitalnih sučelja koje koristite, ali ovaj posljednji korak može biti višak ukoliko Braavu jet m6 koristite u kombinaciji s nekim od naprednijih modela robotskih usisavača Roomba.

Naime, u robotski perač Braava m6 implementirana je odlična Imprint ™ tehnologija povezivanja, zahvaljujući kojoj se može povezati s robotskim usisavačima Roomba s9+, i7+ i Roombom 976 i raditi zajedno kako bi osigurali najvišu razinu čišćenja. Automatsko usisavanje je zahvaljujući ovoj tehnmologiji popraćeno brisanjem, potpuno bez intervencije korisnika pa nakon što završi s usisavanjem, Roomba se vrati u svoju baznu stanicu i javi Braavi da može započeti sa svojim dijelom čišćenja podova.

Želite li i vi imati čist dom svaki dan, uštedjeti svoje vrijeme i uložiti u nešto što će posao čišćenja obavljati umjesto vas? Nemojte propustiti priliku jer u periodu od 01.04. do 10.05.2020 Roomba 605 je na akciji s maloprodajnom cijenom od 1.699 kn, Roomba e5152 je na akciji s maloprodajnom cijenom od 3.099 kn i Braava jet m6 na akciji s cijenom od 4.799 kn. Svoj robotski usisavač ili robotski perač podova možete nabaviti u Internet trgovini iRobot Hrvatska. Trgovina radi 24 sata, dostava je brza i uz kupnju robota besplatna. Određene akcijske modele robotskih usisavača Roomba i perača podova Braava možete pronači i u Internet trgovini partnera Emmezeta, Svijet Medija, Bazzar, Links, eKupi, Elipso. Više o proizvodima možete si pogledati ovdje.