nestat će u trenu

Za dane kad vam se jede nešto slano i fino imamo odličan recept za štrucu koja pršti okusima i mirisima

28.06.2020 u 11:46

Bionic
Reading

Mekana, sočna štruca obogaćena omiljenim začinima, nasjeckanim maslinama i puno sira može se jesti sama, ali i s omiljenim namazima. Njezina priprema je jednostavna, a možete je jesti za doručak ili večeru, ali i izmijeniti recept te dodati nešto po svom ukusu, šunku, kobsicu, sušene rajčice...

Potrebni sastojci

  • 330 g brašna
  • 2 jaja
  • pola male žlice soli
  • malo papra
  • pola žlice sode bikarbone
  • pola vrećice praška za pecivo
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 240 ml tekućeg jogurta
  • 200 g sira (cheddar, edamer)
  • 100 g nasjeckanih maslina
  • svježi začini po želji: mažuran, vlasac, majčina dušica, origano…

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a duguljastu posudu za pečenje namastite i pobrašnite.

U velikoj zdjeli izmiješajte suhe sastojke: brašno, sol, sodu bikarbonu i prašak za pecivo.

U manjoj zdjeli izmiješajtemokre sastojke: dva jaja, maslinovo ulje i jogurt.

Mokre sastojke umiješajte zatim u suhe te im dodajte nasjeckane omiljene svježe začine i nasjeckane masline kojima ste prethodno uklinili koštice te oko trećinu naribanog sira.

Silikonskom špatulom izmiješajte sastojke i prebacite smjesu u pripremljeni kalup za pečenje. Poravnajte smjesu u kalupu i pospite s ostatkom naribanoga sira.

Pecite oko 45 minuta ili dok vrh ne dobije zlatnu-smeđu boju i poslužite toplo.