DIVAN SJAJ

Za brinete koje žele malu promjenu: Ove chic smeđe nijanse nikad nisu bile poželjnije

27.05.2023 u 15:32

Bionic
Reading

Tko god da je rekao da je smeđa boja kose dosadna i nimalo zabavna, očito nikada nije zaronio u svijet nevjerojatnih smeđih nijansi

Ako ste zadovoljni kao brineta, no ipak u nadolazećim ljetnim mjesecima maštate o nekoj suptilnoj promjeni ili tek vidljivim pramenovima, bit ćete na slatkim mukama, jer izbor nikad nije bio bogatiji.

U svakom slučaju, biti vlasnicom smeđe kose nikad nije bilo ljepše jer nikad nije bio bolji izbor raskošnih, bogatih tonova, uz sunčani odsjaj na prelijepoj podlozi. Bilo da ste plavuša koja želi dramatičnu promjenu ili brineta koja želi promijeniti svoju paletu nijansi, frizeri poručuju da postoji smeđa boja kose koja će pristajati svima.

Zendaya je primjerice divno osvježila look uz pomoć pozlaćene 'infuzije', koju je za nju osmislila slavna koloristica Tracey Cunningham, kako bi njezinu tamnosmeđu kosu osvježila tek nekoliko nijansi svjetlijim pramenovima.

  • +6
Kaia Gerber Izvor: Profimedia / Autor: SL, Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ona kaže da se uvijek drži prirodnih tonova kako bi se postigao najbolji efekt na kosi. Naravno, ako niste raspoloženi za česte posjete frizeru, na čemu će vam biti zahvalan i kućni proračun, možete zatražiti samo suptilne, jedva vidljive pramenove na području oko lica kako biste ga istaknuli.

Bogata smeđa Kaie Gerber je pak odličan primjer igre pramenova u nekoliko tonova, od karamelnih pa do medenih, a sjajno je rješenje ako želite zanimljiv efekt na kosi. Ovo je i fantastična način ako želite svoju plavu kosu učiniti tamnijom, ili posvijetliti, a dobro izgleda i ako imate maslinasti ili pak svijetli tip tena.

Bez obzira tražite li chic boju tamne čokolade, buntovnički izgled 'prljave brinete', toplu nijansu medenih uvojaka, bronde ili efektni balayage, izbor nikad nije bio bogatiji.

Svijetlosmeđa

Prirodna svijetlosmeđa, nepravedno zapostavljena, nazvana i mišje siva, nikad nije bila više in. Ako ste mislili da su prirodne međunijanse kose jednolične, vrijeme je da promijenite mišljenje. Trendovi nijansiranja sve više idu prema opuštenijem smjeru, a mnogi se ove sezone okreću upravo prirodnim tonovima te su oni trenutačno veliki hype.

Gisele Bündchen Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA

Smeđa s efektom odsjaja svijeće

Tzv. smeđa nijansa sa svjetlijim pramenovima koji izgledaju kao odsjaj svijeće sjajan je način da vaša kosa izgleda sjajno i blistavo. Da bi se to postiglo, ultratanki babylights (pramenovi koji oponašaju prirodan učinak posvjetljivanja, kao kod djevojčica) dodaju se tamnijoj bazi. Rezultat je očaravajuća blistava nijansa s vrlo lijepim sjajem, nešto što godinama nosi brazilska božica Gisele Bündchen.

Sunčani kakao

Ovo je nijansa savršena za dodavanje prekrasne dimenzije, posebno za tamnije brinete koje žele zadržati cool dubinu. 'To je nijansa na tragu 'bogate brinete'… Pomislite na tonove kornjačevine i luksuznog drva oraha', kaže Jordanna Cobella iz Wella Professionalsa. Sadrži mješavinu zlatnih tonova i tonova mliječne čokolade te se može prilagoditi tenu i nijansi očiju. 'Kako bih svojim klijentima istaknula crte lica, volim dodati svjetlije tonove boje konjaka ili karamele na području oko njihova lica, privlačeći tako pozornost na boju očiju i ten. Ovdje je poželjno upotrijebiti mješavinu tonova za stvaranje visokih i niskih tonova u kosi', objasnila je.

Pramenovi nadahnuti 90-ima

Ako svojom bojom kose želite servirati dašak povratka u 90-e, ali s modernim pristupom, onda su tzv. chunky pramenovi kao stvoreni za vas. Kontrastni, očiti pramenovi prošarani kroz kosu bili su prepoznatljiv potpis 90-ih, ali sad je poželjan nešto manje očit, suptilniji look. Ključ je uvesti boju visokog kontrasta, ali je provući kroz kosu u sitnim pramenovima. Najbolje izgledaju u ravnom stilu tako da ih možete vidjeti, ali neprimjetno nestaju u kosi ako je nosite valovitu ili kovrčavu.

HAILEY BIEBER

Nekad nepoželjnu kombinaciju čarapa i mokasinki, najpopularnija 'it' djevojka pretvorila je u ultimativni hit

Pogledaj galeriju

Bogata brineta

Jedan od najpopularnijih trendova za frizure 2022., bogata ili tzv. skupa brineta neće nikamo otići ni ove sezone. Dakle ako vam se sviđa raskošna smeđa kosa, ova boja je idealna za vas. 'Cilj je dati joj dublju energiju, dimenziju, sjaj…', objašnjava celebrity frizer Tom Smith.

'Bilo bi previše jednostavno ako želite potamniti kosu nanijeti samo jedan ton jer je rezultat sličan korištenju boje koju sami stavljamo kod kuće. Odgovornost profesionalnih frizera je stoga pružiti klijentima nešto što nikada ne bi mogli dobiti kod kuće, a kod postizanja looka skupe brinete trik je u dodavanju detalja s više dubljih nijansi kako bi rezultat bio višedimenzionalan i - luksuzniji. Ovakav raskošni sjaj održavajte i kod kuće s puno hranjivih maski i proizvoda za sjaj', savjetuje Smith.

  • +6
Blake Lively Izvor: Profimedia / Autor: T.JACKSON / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Bronde

Još uvijek se ne možete odlučiti između plavuše i brinete? Bronde je idealan spoj, a izgleda vrlo efektno i mladenački. Zlatni tonovi su topli i svima laskaju, no to je također pametno osvježenje looka za plavuše čiji se korijeni počinju nazirati jer ta dodatna tamna nijansa može pomoći prikriti omraženi izrast. 'Ključ za postizanje ove boje je da se ipak naziru vaše prirodne osnovne boje. To je glamurozna boja koja nije nimalo zahtjevna za održavanje pa je savršena za sve kojima se ne da stalno ići kod frizera', savjetuje Siobhan Jones iz Headmastersa.

Cassette brineta

Proljeće obično signalizira pomak prema svjetlijim bojama kose, no ova tamnosmeđa je pomalo edgy, buntovna nijansa koja daje chic efekt. Iako tamna i hladna, izgleda nevjerojatno dobro, a kako biste postigli dubinu, zatražite od svog frizera pepeljaste i hladne tonove bez crvenih nijansi ili topline. Gotovo da ova boja ima plavičasti ton pri određenom svjetlu. Neočekivana nijansa vrlo je efektna, a među zaljubljenicama u ovakav stil je i britanska glumica Lily James.

Koja nijansa smeđe će mi pristajati?

Odgovor na ovo pitanje ovisi o boji vaših očiju, savjetuju frizeri.

Uvijek morate uzeti u obzir boju očiju i ton kože kako biste pronašli nijansu koja vam najbolje pristaje. Postoji toliko različitih nijansi smeđe, a odaberite tonove koji najbolje pristaju vašem tenu i boji očiju.

Hladni i pepeljasti tonovi sjajno stoje onima s plavim očima i svijetlom puti, koja ima nešto crvenog podtona. Tzv. pepeo u kosi neutralizirat će kontrastne tonove na koži. Ista pravila vrijede za tamnije tonove kože. Odaberite ton koji želite naglasiti ili neutralizirati. Naprimjer, bogata boja kave izgledala bi sjajno na nekome s tamnijom bojom kože.

Kako održavati boju kod kuće?

Donosimo tri načina da boja vaše kose izgleda sjajno i zdravo, kao i da joj pomognete da duže traje:

  • koristite šampon bez sulfata kako biste smanjili blijeđenje boje i zadržali što dulje sjaj i ljepotu kose
  • isperite kosu hladnom vodom kako biste zatvorili kutikule vlasi nakon pranja te učvrstili boju i sjaj
  • uvijek koristite sredstvo za zaštitu od topline, što je važno za sve boje kose, ali posebno za brinete koje su prirodno svjetlokose jer previše topline uzrokovat će brže blijeđenje boje.