BOBMANIJA

Ova neodoljiva frizura odlično pristaje damama iznad 50

07.04.2023 u 18:18

Bionic
Reading

Cate Blanchett nesumnjivo je jedna od najvećih modnih ikona u Hollywoodu, a godinama nosi varijantu boba poznatu i kao 'mob', odnosno 'middle bob'

Nakon vladavine loba, odnosno long boba, na sceni je mob, odnosno srednje dugi bob, zlatna sredina između klasične i duge varijante.

Dominacija boba se nastavlja, a jednu od najpopularnijih frizura unazad nekoliko sezona definiraju bezvremenski stil, praktičnost i to što pristaje svima bez obzira imate li 20 ili 50.

  • +7
Cate Blanchett Izvor: Profimedia / Autor: Tammie Arroyo / AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Što je mob?

Riječ je o srednje dugom bobu koji završava između brade i ramena. Ova trendi frizura prikladna je za sve tipove i strukture kose, posebno za dame iznad 50, kad najčešće gubi voluminoznost i bujnost pa joj je potrebno slojevito šišanje kako bi se postiglo više bujnosti.

KRALJICA CRVENOG TEPIHA

Cate Blanchett ne boji se modne reciklaže: U već viđenom odijelu sve je bacila u drugi plan

Pogledaj galeriju

Mob nije predug ni prekratak i nema onaj 'grub' izgled običnog boba. Umjesto toga, ima skrivene slojeve koji donose puno pokreta, voluminoznosti i lakoće, a među slavnim ljepoticama koje ga godinama nose je i modna ikona Cate Blanchett te uvijek plijeni poglede svojim profinjenim modnim stilom, ali i odličnom frizurom.

Osim toga, middle bob je idealan za svladavanje prijelaza prema sijedoj kosi. Naime zbog tih slojeva sijedi pramenovi ne upadaju u oči tako brzo, kao što je to slučaj s klasičnom dugom frizurom. Još jedna prednost mu je jednostavno oblikovanje: mob uvijek izgleda chic, bilo da je pomno 'ispeglan', valovit ili kovrčav, a sprejevi za volumen dat će frizuri više teksture i punoće.

Ovaj look je nevjerojatno versatilan jer razdjeljak možete stilizirati po želji - sa strane za zavodljiv efekt ili po sredini ako ste u fazi puštanja kose i ne želite je stalno vezati u rep ili punđu.