ONE ZNAJU

Vrijedi ih primijeniti: Ova su četiri ključne tajne njege kože lijepih Francuskinja

03.07.2022 u 19:19

Bionic
Reading

Sjajno dotjerane i lijepe Francuskinje vječita su modna i beauty inspiracija pa njihove savjete doista treba držati na oku

Osim po svom fantastičnom modnom stilu, stanovnicama Francuske divimo se i zbog njihove ljepote, a kad se radi o koži, za njih je preparativna njega uvijek na prvom mjestu.

Što je i sasvim logično jer ako koža nije dobro njegovana i 'nahranjena', nijedan pa ni najskuplji puder, to neće dobro prikriti.

Za Francuskinje kontinuirana njega započinje od teen dana, a majke često uče svoje kćeri kako njegovati kožu.

  • +9
Camille Razat Izvor: Profimedia / Autor: Jacques BENAROCH / Sipa Press / Profimedia

Evo nekoliko savjeta kojih se drže Francuskinje

Kvalitetna njega kože ne mora koštati pravo bogatstvo

Mnogi su uvjereni da jeftiniji proizvodi nisu dovoljno dobri za njegu i da morate potrošiti brdo novca kako bi koža dobro izgledala. No to naprosto nije točno. Francuskinje, većina njih, primjerice nikad ne bi potrošile pravo bogatstvo na beauty proizvode, ma kako god bili razvikani. One radije biraju proizvode poznatih ljekarničkih brendova koji najčešće nisu previše skupi. Bogata ponuda ljekarničkih brendova koji dolaze iz Francuske govore upravo tome u prilog. Avène, La Roche-Posay, Caudalie ili Vichy samo su neki od poznatih francuskih brendova poznatih po sjajnim proizvodima za pristupačnu cijenu.

NE ZNA ZA GREŠKE

Ne možemo se prestati diviti stilu ikone francuskog chica Marion Cotillard

Pogledaj galeriju

Čudesna moć micelarne otopine

Ako biste zavirili u kozmetičke torbice Francuskinja, u njima biste naišli na proizvod koji naprosto obožavaju, a riječ je o micelarnoj otopini brenda Bioderma. To je bez sumnje najpoznatija micelarna otopina na svijetu te je hvale i beauty stručnjaci, ali i vizažisti. Koristite je svaki dan jer je prava blagodat za vašu kožu. Vrlo je nježna, a ne sadržava nikakav alkohol te kožu ostavlja mekom i lijepo hidratiziranom. Koristite je umjesto proizvoda za skidanje make upa ili kao nježni losion nakon što skinete s kože svu prljavštinu i masnoće.

Crveno vino je dobro za vašu kožu

Dakako, jedna čaša uz ručak ili večeru dnevno prava je blagodat i za kožu (no tu mislimo na onu od decilitra). Dobro je poznato to da vino sadržava antioksidante i potiče stanice na proizvodnju kolagena kako bi se koža regenerirala. Stoga nimalo ne čudi to da poznati francuski brendovi, kao što je primjerice hvaljeni Caudalie, koriste upravo tvari dobivene iz grožđa koje čini čuda za kožu, ali i zdravlje.

Manje je uvijek više

U Francuskoj općenito vrijedi isto za ljepotu i njegu kože kao i za modni stil: manje je više. Iako na tržištu postoji mnogo sjajnih marki i proizvoda, poanta nije u tome da ih sve odjednom nagomilate na licu. Neka vaša rutina njege kože bude jednostavna, poput tri french beauty koraka: čišćenje, toniranje i hidratacija. Treba reći i to da Francuskinje izbjegavaju debele slojeve šminke na licu jer može začepiti pore i isušiti kožu pa slijede ove korake u njezi. Naravno, na taj popis svakako stavite kremu za područje oko očiju, masku i piling (ne prečesto) i vaša će koža doživjeti pravu renesansu.