CHARDONNAY VINA LAGUNA FESTIGIA

Vrhunsko istarsko vino nagrađeno srebrnom medaljom

28.04.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Vino Chardonnay Vina Laguna Festigia 2011. osvojilo je srebrnu medalju na 21. natjecanju Chradonnay du Monde koje je održano u ožujku u Château des Ravatys, na imanju instituta Instituta Pasteur u Saint-Lager u Burgundiji u Francuskoj

Na ovom prestižnom ocjenjivanju vina, 300 međunarodno priznatih degustatora kušalo je i ocijenjivalo 794 vina iz 40 zemalja svijeta u skladu s međunarodnim pravilima. Chardonnay Vina Laguna Festigia 2011. u prestižnom se društvu okitilo srebrom, što je veliko priznanje, kako za Agrolagunu, tako i za hrvatsko vinarstvo u cjelini. Chardonnay Vina Laguna Festigia, vrhunsko je vino iz Zapadne Istre, kristalno čiste, zelenkasto-žute boje, finog mirisa na bijelo voće , krušku ili tropsko voće. Izvrsno se sljubljuje uz lagana predjela od tjestenine ili rižota, jela od bijelog mesa, bijele ribe ili morskih plodova, kao i jela s tartufima.

Vino je nagrađeno zlatom na Vinistri 2012. godine održanoj u Poreču, a srebrna medalja na natjecanju Chardonnay du Monde prva je međunarodna nagrada za ovo vrhunsko vino.