ŠTO VOZE IMUĆNI HRVATI

Vozni park ne smije patiti ni za vrijeme recesije

01.04.2010 u 14:01

Bionic
Reading

Mercedesov dugo očekivani nasljednik legendarnog 300 SL Gullwinga, model SLS AMG, tek je krenuo u prodaju na svjetskim tržištima, a jedan je već stigao na domaću adresu, kod poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja

Šibenski poduzetnik poznati je zaljubljenik u automobile te je uz Davora Šukera i vlasnika Eurolinea Bracu Radovanovića jedini Hrvat koji u garaži ima Mercedes SLR Mclaren. Prinova u obliku crvenog SLS AMG-a kojim se Josip Stojanović nedavno provezao Splitom koštala ga je, prema cjeniku Mercedesovog zastupnika u Hrvatskoj – 1.950.000 kuna.

Novim automobilom nedavno se počastio i Dinamov predsjednik Zdravko Mamić. Isprva je odbio komentirati čiji je Bentley Continental GTC, kojem se vrijednost procjenjuje na 2.190.000 kuna, ali je naposljetku priznao da je automobil njegov i da si ga valjda može priuštiti nakon toliko godina rada.

U ova recesijska vremena i 'trener svih trenera' Ćiro Blažević odlučio je promijeniti limenog ljubimca te je Mercedes CL500 zamijenio Porscheom 911 Turbo koji bez poreza i davanja stoji 122.000 eura.

Među ljubiteljima skupocjenih automobila ističe se i splitski gradonačelnik Željko Kerum koji jedini u Hrvatskoj posjeduje Maybach, a u voznom parku ima i Ferrari F430 Spider. Ništa manje strastven kolekcionar nije ni Zlatko Marić koji posjeduje Ferrari 612 Scaglietti i F360 Modenu te Porsche Cayennea Turbo.