ŠVEDSKI LJEPOTAN

Volvov novi koncept nas je oborio s nogu

27.02.2014 u 11:10

  • +3

Volvo Concept Estate

Izvor: Promo fotografije / Autor: volvo

Bionic
Reading

U vremenima u kojima proizvođači limuzine nazivaju kupeima spremni smo oprostiti Volvu kada jedan od najljepših shooting-brakea nazove - ‘karavanom’

Concept Estate je interesantna verzija Concept Coupea koji su nam Šveđani pokazali minule godine na autosalonu u Frankfurtu te treći od koncepata koji su Volvu poslužili kao uvertira u predstavljanje serijske izvedbe (pre)dugo očekivanog SUV-a XC90.

A ako je za suditi prema trojicu, XC90 će biti u podjednakoj mjeri atraktivan koliko i nekonvencionalan. Volvovim dizajnerima pošlo je za rukom stvoriti originalan dizajn koji istovremeno podsjeća na najvažnije modele iz njihove povijesti. U ovom slučaju, baš koliko je Concept Coupe prizivao linije kupea P1800, toliko koncept Estate zove one shooting-brakea 1800ES.

Veoma atraktivan eksterijer prati podjednako dojmljiv interijer koji bi također u većoj mjeri trebao biti prenesen na serijske modele iz Goteborga. Ovdje ponajprije mislimo na digitalne instrumente te velik digitalni kontrolni displej na središnjem grebenu. Šveđani tvrde da im je namjera bila redefinirati ergonomiju te pojednostaviti upotrebu kontrola.

Vidjet ćemo kako će to djelovati u praksi.

Jedva čekamo da Volvo skine plahtu sa serijskog XC90 na jesen.