SAVJET VIŠE

Volite nositi crop top? Možda i vi radite ove greške pri stiliziranju

24.07.2023 u 12:31

Bionic
Reading

Crop top je veliki ovosezonski trend koji se odlično nastavlja na modni povratak 90-ih, no mnogi nisu sigurni kako ga stilizirati. Možda i vi griješite pri osmišljavanju stajlinga koji uključuju ovaj cool komad, a kojih niste ni svjesni

Sad je posve jasno da su cool kratki topovi jedan od najvećih ljetnih trendova 2023., a njihova je prednost i to što će svakoj kombinaciji dati nonšalantnu mladenačku vibru.

Ali stilisti ističu i da je nužan oprez jer crop top nije jednostavan za kombiniranje. Obično završava iznad struka ili malo ispod, otkrivajući dio trbuha, što stvara određene stilske izazove.

PUN POGODAK

Ovu kombinaciju sa zagrebačke špice poželjet ćete iskopirati, a jasno je i zašto

Pogledaj galeriju

Ne brinite, ako primijenite sljedeća tri stilska savjeta, crop top će postati i vaša omiljena ljetna opcija.

Kako pravilno nositi crop top?

  • +3
Hailey Bieber Izvor: Profimedia / Autor: Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia

1. Pogreška: Crop top koji otkriva previše trbuha

Naravno, Kendall Jenner ili Hailey Bieber izgledaju fantastično u crop topu, no kad se radi o kratkim majicama za 'obične smrtnice', nužan je oprez. Dobar je savjet ne pokazivati baš previše trbuha. Kombinirati kratki i uski top s niskim suknjama ili hlačama niskog struka? To nije baš dobra ideja.

Radije pokušajte spariti kratki top sa suknjama ili hlačama visokog struka da biste pronašli pravu ravnotežu. Time se naglašava najuži dio struka, ali stajling ostaje uravnotežen.

2. Pogreška: Nesrazmjer proporcija

Crop top privlači pogled na gornji dio tijela, kao i na područje ramena, čime se stvaraju nove proporcije, pogotovo ako nosite trendi komade koji su ujedno voluminozni, primjerice oni s puf rukavima, a oni su već neko vrijeme must have. Ako ih kombinirate s npr. lepršavim suknjama ili širokim hlačama, rezultat stajlinga je tzv. X-oblik, koji izgleda nimalo laskavo.

Umjesto toga, ostatak odjeće trebao bi biti pripijen kako ne bi preopteretio siluetu. Vrijedi i obrnuto: ako je crop top običan i pripijen, izgleda sjajno u kombinaciji sa širokim trapericama ili trendi cargo modelima. Dobar stilski savjet je da treba voditi računa o ujednačenosti proporcija da bi se postigla skladnost siluete.

3. Pogreška: Kratki top za svečane ili poslovne prigode

Crop top, slažemo se svi, izgleda mladenački, odvažno i trendovski - ali nije prikladan u svim situacijama. U uredu ili u nekoj drugoj formalnoj prigodi, kao što je večera u otmjenom restoranu, ovaj odjevni predmet vrlo brzo može izgledati neprimjeren... Umjesto toga, ako se nikako ne želite odreći kratkog topa, preko njega možete navući sako. Ovaj spoj je uzbudljiviji od uobičajene kombinacije bluza-sako ili košulja-sako, a ipak ublažava učinak tog modnog trenda te čini ga ozbiljnijim i elegantnijim.