ljeto u zagrebu

Vodič kroz zagrebačke bazene: Evo gdje se možete rashladiti po niskim cijenama

22.06.2017 u 09:14

Bionic
Reading

To što godišnji još uvijek nije počeo, a vi niste ni blizu mora, ne znači da se ne možete rashladiti. Ljeto je počelo, a tportal je odlučio istražiti na kojim se bazenima i po kojim cijenama Zagrepčani mogu osvježiti ovog ljeta

Ljeto je i službeno počelo, a do godišnjeg odmora će se većina nas ipak morati malo strpiti. Iako smo u mislima već na plaži s koktelom u ruci, neizdržive vrućine nas vraćaju u tužnu stvarnost. Kako se rashladiti na užarenom zagrebačkom asfaltu, pitanje je sad.

Za sve one koji još uvijek nisu otputovali na ljetovanje te za one koji se ovoga ljeta zbog posla neće moći ‘brčnuti’ u more, donosimo pregled svih zagrebačkih bazena na kojima možete uživati kao da ste na plaži, a dobra je vijest da je sezona kupanja na gradskim bazenima diljem Zagreba otvorena.

Evo gdje možete zaplivati vi i vaši mališani, po kojoj cijeni i u kojim terminima:

1. Mladost

Bazeni Mladost građanima nude zabavu u dva zatvorena i dva otvorena bazena. Ako se želite skloniti od sunca, možete to učiniti u zatvorenom olimpijskom bazenu veličine 25 x 50 metara, dubine vode 2,2 metra ili u manjem bazenu za obuku neplivača (8 x 25 m x 0,8-1,2 m).

Oni koji žele ‘uhvatiti boju’ na Mladosti to mogu učiniti u otvorenom olimpijskom bazenu ili malom bazenu. U sklopu objekta smještene su i teretane, sauna i ugostiteljski sadržaji, a na velikom uređenom sunčalištu građanima je na raspolaganju besplatno korištenje ležaljki i suncobrana.

Radnim danima kupanje u unutarnjem malom bazenu je moguće između 7,00 i 8,00 sati, dok je veliki bazen otvoren od 9,00 do 14,00 sati. Vikendom i blagdanom unutarnji bazeni su zatvoreni. Vanjski bazeni na Mladosti otvoreni su radnim danom od 12,00 do 19,00 sati, a vikendom i blagdanom od 10,00 do 20,00 sati.

2. Šalata

Za vrijeme ljetnih mjeseci posjetitelji Šalate mogu se do početka rujna rashladiti na otvorenom bazenu. Olimpijski kompleks bazena građani mogu koristiti radnim danom od 13,30 do 18,00 sati, a vikendom i blagdanom od 11,00 do 19,00 sati.

Za djecu i odrasle neplivače su od polovice lipnja na Šalati organizirani i tečajeve plivanja u periodima od svaka dva tjedna, a za djecu je Školski sportski savez grada Zagreba organizirao i program nazvan ‘Odmorko’ koji uključuje besplatno kupanje za učenike osnovnih i srednjih škola. Program počinje 26. 6. 2017. i održava se svaki radni dan u terminima od 9,00 do 11,00 sati.

3. Svetice

Nedavno je otvoren kompleks bazena na zagrebačkim Sveticama koji građanima nudi uživanje u ljetnim radostima u čak tri bazena. Uz standardni olimpijski bazen, posjetiteljima su na raspolaganju i bazen za rasplivavanje, bazen namijenjen neplivačima i djeci te vanjsko igralište prepuno vodoskoka za one najmlađe.

Posjetitelji mogu uživati i u sauni, turskoj kupelji, jacuzziju, terenu za mali nogomet i badminton, a moći se zaigrati i stolni tenis ili odbojku na pijesku.

Radno vrijeme velikog bazena i bazena za rasplivavanje radnim danima je od 8,00 do 22,00 sati, subotom od 10,00 do 20,00, a nedjeljom od 13,00 do 20,00 sati. Na malom bazenu vikendom je moguće uživati u istim terminima, osim preko tjedna kada je otvoren od 7,00 do 16,00 sati.

4. Utrine

Bazen Utrina osim pregršt sadržaja za rekreaciju te wellness centar, posjetiteljima nudi i tri bazena – olimpijski, bazen za djecu te bazen za skokove u vodu, a svakodnevno se na bazenu provode i rekreativni programi i tečajevi plivanja za korisnike svih uzrasta.

Posjetitelji bazene mogu koristiti radnim danima od 9,00 do 22,00 sata, dok se za ranoranioce održavaju i jutarnja plivanja od 6,00 do 8,00 sati, a vikendom i blagdanima bazeni su otvoreni od 13,00 do 20,00 sati.

5. Zimsko plivalište Mladost

Plivalište nadomak Doma sportova najstarije je zatvoreno plivalište na našim prostorima koje posjetiteljima nudi veliki olimpijski bazen i mali bazen dimenzija 10 x 3 metra. Zatvoreni objekt idealan je za obitelji s malom djecom, a osim plivačkih programa Zagrepčani mogu uživati i u rekreativnim programima poput odbojke na pijesku, malog nogometa i košarke.

Radno vrijeme plivališta je od 6,00 do 19,00 ili do 20,00 sati, ovisno o tjednom rasporedu ispisanom na stranici objekta. Puno radno vrijeme plivališta za ovaj tjedan možete pogledati ovdje.

6. Jelkovec

U kompleksu srednje škole Jelkovec u Sesvetama posjetitelji se mogu osvježiti u jednom od tri bazena – veliki bazen (33 x 25 x 2 m), srednji bazen (12,5 m x 8 x 0,8 m) i mali bazen (12,5 x 4 x 0,5 m). Bazeni Jelkovec nude i bogati popratni sadržaj kao što su teretana, trim kabinet, prostor za gimnastiku i ugostiteljski objekt.

Građani radnim danom mogu uživati u kupanju u terminu od 7,00 do 21,00 sat, vikendima od 8,00 do 20,00 sati, a blagdanima od 10,00 do 20,00 sati.

Cjenik

Odlična vijest za sve željne osvježenja je da je cijena ulaznice za sva navedena kupališta ista. Dnevna ulaznica za odrasle je 10 kuna, a za djecu od 3 do 12 godina, umirovljenike i osobe s invaliditetom 5 kuna, dok vikendom i blagdanima cijena ulaznice raste za +5 kuna.

Dnevna obiteljska ulaznica (uz odgovarajuću potvrdu) iznosi 30 kuna. Želite li si priskrbiti ulaz na bazen tijekom cijelog mjeseca, za ulaznicu ćete morati izdvojiti 150 kuna, a djeca, umirovljenici i osobe s invaliditetom 100 kuna. 

Godišnje ulaznice moguće je platiti obročno u tri rate. Za godinu dana kupanja djeca, umirovljenici i osobe s invaliditetom plaćaju 800 kuna, odnosno 900 kuna ukoliko žele koristiti sve bazene, a odrasli će za istu ulaznicu morati izdvojiti 1.500, odnosno 1.600 kuna.

Kućni red

Želite li se osvježiti u jednom od zagrebačkih bazena, trebali biste znati i neka pravila ponašanja koja vrijede na bazenima. Na stranicama sportskih objekata oglašen je kućni red koji nalaže pravila koja vrijede za sva spomenuta plivališta: 

1. Na plivalište nije dozvoljen pristup osobama koje boluju od kožnih ili zaraznih bolesti te osobama koje imaju otvorene rane.

2. Pristup na plivalište dozvoljen je samo u kupaćem kostimu ili kupaćim gaćicama.

3. Svaki kupač, prije pristupa na plivališni prostor, dužan je proći ispod tuševa i kroz hiperkloriranu vodu zbog dezinfekcije nogu.

4. Na plivališnom prostoru zabranjeno je pušenje i konzumiranje hrane.

5. Nije dozvoljeno skakanje u vodu, kao ni pristup na skakaonice.

6. Djeca do 3 godine ne plaćaju kartu, a ulaz na plivalište im je dozvoljen u pratnji odrasle osobe. Prilikom korištenja malog bazena moraju imati kupaće gaćice.

7. Za izgubljeni garderobni broj vršit će se naknada u propisanoj visini.

8. Kupači koji se ne pridržavaju kućnog reda bit će odstranjeni s plivališta.

9. Za novac i dragocjenosti uprava plivališta ne odgovara.